Pixel Fold, primul telefon pliabil de la Google, confirmat cu ajutorul Geekbench

07.01.2022
Pixel Fold, primul telefon pliabil de la Google, confirmat cu ajutorul Geekbench

Cunoscut până acum doar din zvonuri, telefonul Pixel Fold există și chiar a apărut în arhiva cu rezultate Geekbench, confirmând câteva specificații esențiale.

După ca în luna noiembrie 2021 aflam că Google ar fi anulat Pixel Fold, pe motiv că nu este suficient de competitiv cu produsele Samsung, în ianuarie 2022 acesta a reapărut în catalogul Geekbench. Probabil, încă aflat la stadiul de prototip, dispozitivul pare să folosească același procesor Google Tensor regăsit și pe telefoanele Pixel 6 / Pixel 6 Pro, respectiv CPU cu două nuclee de înaltă performanță setate la 2.8GHz, încă două nuclee de nivel mediu cu frecvență la 2.25GHz și patru nuclee optimizate pentru eficiență, funcționând la 1.8GHz. Unitatea GPU este din seria Mali G78. Configurația este completată cu 12GB memorie RAM, telefonul părând să aibă variante atât cu 256GB dar și 512GB stocare internă.

Pixel Fold geekbench

 

 

Sistemul de operare folosit este Android 12L, special optimizat de Google pentru dispozitive cu ecran mare și telefoane pliabile.

Cât despre posibilul calendar de lansare, sursele obișnuite de zvonuri par să conveargă asupra cuplării evenimentului Pixel Fold cu lansarea următoarei generații de telefoane Pixel, modelul pliabil apărând ca o alegere opțională extra-premium.

Potrivit dezvăluirilor de până acum, Google ar fi anulat comenzile de componente pentru cea ce ar fi trebuit să fie prima generație Pixel Fold, înainte ca acesta să intre efectiv în producție. Amânând planurile de lansare pentru a doua jumătate a noului an, Google și-a dat șansa de a face lucrurile cum trebuie. Presupunând că va porni cu un design refăcut aproape de la zero, Google va livra un telefon Pixel Fold practic deja ajuns la a doua generație, evitând multe din greșelile de început deja întâlnite la rivalul Samsung (ex. probleme de fiabilitate, software incomplet, unele compromisuri la partea de ergonomie a carcasei).

De altfel, ipoteza unei lansări Pixel Fold în anul 2022 este întărită și de indicii descoperite în codul aplicației Google Camera, anunțând funcții încă inactive, cel mai probabil intenționate pentru telefoane pliabile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult