Pixel Notepad ar putea fi primul telefon Google cu ecran pliabil

18.01.2022
Pixel Notepad ar putea fi primul telefon Google cu ecran pliabil

Pixel Notepad ar putea fi primul telefon Google cu ecran pliabil. Zvonurile cum că Google pregătește lansarea unui telefon cu ecran pliabil circulă de mai multă vreme, numeroase indicii venind atât pe calea zvonurilor, dar și direct de la Google, sub forma modificărilor aplicate deja platformei Android.

Chiar și fără zvonuri și speculații, este perfect plauzibil ca Google să lanseze un telefon Pixel cu ecran pliabil, mai devreme sau mai târziu. Iar așteptările fanilor nu sunt deloc în zadar, multiple indicii apărând deja în codul Android 12L, versiunea de Android special dezvoltată de Google pentru afișare pe ecrane de dimensiuni mai mari, cum sunt cele regăsite pe tablete sau telefoane pliabile.

Un astfel de indiciu ia forma unei animații strecurată în codul Android, parte dintr-un ghid adresat posesorilor de telefoane pliabile. Îngustând și mai mult căutarea, un alt indiciu obținut tot prin analizarea codului Android scoate în față și un potențial nume pentru viitorul smartphone: Google Pixel Notepad.

Ce-i drept, denumirea se adaugă unei liste de posibili „candidați”, cuprinzând și alte denumiri mai puțin credibile, precum Logbook. Nu chiar atât de încrezătoare asupra numelui final, sursa citată precizează că lucrurile s-ar putea schimba până la momentul lansării oficiale, Pixel Notepad putând fi până la urmă doar o denumire generică, foarte ușor de modificat prin editarea codului Android 12L încă nefinalizat.

Cât despre prețul noului smartphone, suma exactă nu este cunoscută, dar este rezonabil să credem că Google nu se va încumeta să ceară mai mult de 1799 dolari, cât cere Samsung pentru actualul flagship Galaxy Z Fold 3. Un alt detaliu rămas de lămurit este data de lansare. Cel mai probabil, Google va comunica mai multe informații despre Pixel Notepad cu ocazia conferinței Google I/O pregătită pentru începutul acestei veri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult