Pixel şi Pixel XL de la Google „confirmate” din nou

06.09.2016
Pixel şi Pixel XL de la Google „confirmate” din nou
Smartphone-urile Marlin şi Sailfish, modelele presupuse a fi noile dispozitive Nexus realizate de HTC ar putea fi lansate foarte curând conform zvonurilor. Ba chiar au apărut informaţii noi care sugerează că acestea nu vor fi integrate în familia „Nexus”, ci în noua serie Pixel, dedicată până în prezent computerelor cu Chrome OS şi tabletei cu Android Pixel C. Noi informaţii întăresc aceste informaţii şi sugerează că vom primi şi o nouă versiune de Android odată cu lansarea smartphone-urilor Pixel.
 
 
Noile informaţii vin de la LlabTooFeR, dezvoltatorul versiunii personalizate de Android MaximusHD. Acesta a mai oferit informaţii de acest gen în trecut, precum data de lansare a noului Android 7.0 de luna trecută. Acesta a intrat în posesia versiunii Android 7.1, care probabil că include referinţe la cele două smartphone-uri în codul sursă. Noua versiune pare să fie programată pentru lansare în acelaşi timp cu noile dispozitive Google, probabil pe data de 4 octombrie, dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate.
 

 

 
În ciuda faptului că Android 7.0 s-a lansat în urmă cu doar câteva săptămâni, această versiune, dedicată dispoozitivelor Nexus din ultimii 2 ani, nu a venit echipată cu funcţii promise în această primăvară la Google I/O. Este vorba despre noul Launcher, Google Assisant şi suportul pentru suita software Daydream VR, care probabil că vor fi lansate odată cu Android 7.1. Nu este clar însă dacă noile funcţii vor fi activate retroactiv şi pe dispozitivele care au primit deja update-ul la 7.0, chiar dacă se face trecerea la 7.1.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult