POCO lansează F5 Pro și F5 „standard” pe piața internațională. Vin cu capabilități flagship la jumătate de preț

10.05.2023
POCO lansează F5 Pro și F5

POCO, brandul de buget de la Xiaomi, a anunțat lansarea globală a telefoanelor POCO F5 și POCO F5 Pro. Acestea promit performanță înaltă și funcții de flagship-uri, în dispozitive accesibile, așa cum ne-am obișnuit de la acest brand. Desigur, acestea folosesc procesoare performante, dar fac mici compromisuri la anumite categorii, pentru a putea reduce din costurile de producție.

POCO F5 Pro, un flagship cu cameră de mid-range

Modelul POCO F5 Pro vine cu specificații pe care unele dispozitive high-end din ultimii ani nu le au. De exemplu, acesta are un ecran de 6,67” cu rezoluție QHD+ pe un panel OLED la 120 Hz cu luminozitate de 1.400 nits. Majoritatea telefoanelor de top încă vin cu panelul Full HD, în comparație.

Primul „compromis” este procesorul, care nu este un Snapdragon 8 Gen 2, ci un model de anul trecut: Snapdragon 8+ Gen 1, care este în continuare destul de performant pentru majoritatea cazurilor de utilizare. Totuși, acesta folosește 8 sau 12 GB RAM, în funcție de configurație, deci nu va întâmpina probleme sau întârzieri în utilizare normală.

Un alt compromis ar fi la nivelul camerelor. Acestea sunt unele de mid-range, nicidecum de flagship. POCO F5 Pro folosește o cameră principală de 64 megapixeli cu obiectiv cu diafragmă f/1.8, un ultrawide de 8 megapixeli (f/2.2) și o cameră macro de 2 megapixeli f/2.4. Camera frontală vine cu un senzor de 16 megapixeli f/2.45.

poco f5 pro

Unde se compară cu flagship-uri din piață și chiar întrece o mare parte din ele este la capitolul baterie. F5 Pro integrează un acumulator mare, de 5.160 mAh, peste media din piață (și chiar peste Honor Magic5 Pro, care venea cu 5.100 mAh) cu încărcare rapidă la 67W și încărcare wireless la 30W. Desigur, încărcătorul este în cutie.

Alte capabilități extra ale acestui model ar fi difuzoare stereo și un port infraroșu pentru funcție de telecomandă, lucruri care nu sunt standard pe telefoane în zona sa de preț. Cât costă acest model? POCO a anunțat un preț de 449 dolari pentru modelul de bază, cu un preț introductiv de doar 429 dolari americani. Probabil că aceleași prețuri vor fi și în euro, sau poate că vor fi puțin mai mari din cauza taxelor.

Modelul F5 „standard”, un Redmi Note 12 Pro+ cu procesor mai puternic

Modelul POCO F5 pare să fie, în schimb, un soi de rebranding al design-ului Redmi Note 12 Pro+, dar cu mici diferențe la interior. Vorbim despre un dispozitiv cu ecran OLED cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz, dar cu luminozitate de 1.000 nits, în schimb. Acesta beneficiază de un procesor Snapdragon 7+ Gen 2, cel mai puternic model din gama mid-range de la Qualcomm, și ar putea oferi performanță comparabilă cu modelul F5 Pro.

POCO F5

La capitolul acumulator avem unul mai mic, de 5.000 mAh, dar la fel de rapid de încărcat, la 67W, însă fără încărcare wireless. Curios, sistemul de camere este identic pe acest telefon, deci tot pe un format 64+8+2 megapixeli.

Prețul este însă ceva mai mic. POCO F5 pornește de la 379 dolari americani și va fi disponibil la un preț introductiv de 329 dolari.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult