POCO X3 NFC, anunțat oficial. Va veni în România cu ecran la 120 Hz și preț foarte mic

08.09.2020
POCO X3 NFC, anunțat oficial. Va veni în România cu ecran la 120 Hz și preț foarte mic

POCO, cel de-al treilea brand Xiaomi, a anunțat în mod oficial modelul POCO X3 NFC, care promite performanță mid-range la un preț accesibil. Acest model reușește să integreze specificații de top, alături de un procesor de medie, o baterie imensă și un sistem de răcire avansat, alături de alte câteva avantaje pe care nu le vedem de obicei la un preț apropiat. Desigur, telefonul va fi disponibil de această dată în mod oficial și în România.

Noul POCO X3 NFC beneficiază de o configurație peste așteptări, având în vedere prețul

POCO X3 are șanse să devină rapid unul dintre cele mai ușor de recomandat smartphone-uri de medie de pe piață. Acesta vine echipat cu noul chipset de la Qualcomm, Snapdragon 732, echipat cu un modem 4G, care cu siguranță va fi de ajuns până când rețelele 5G se vor extinde pe piața din România.

Ecranul de 6,67” promite însă o experiență de top, cu rezoluție Full HD+, refresh rate de 120 Hz și răspuns tactil la 240 Hz. Acesta este compatibil cu conținut HDR10 și promite o luminozitate maximă de 450 nits. Desigur, fiind vorba despre un panel LCD, nu ne putem aștepta la luminozitate comparabilă cu cea a telefoanelor cu OLED.

Configurația este completată de 6 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare, un acumulator de 5.160 mAh cu încărcare rapidă la 33W, un sistem de vibrații liniar, NFC (așa cum îi sugerează și numele complet) și un sistem de camere cu 4 senzori.

Desigur, nu avem prea mari așteptări de la camerele secundare, dar cea principală este bazată pe un senzor de 64 megapixeli cu obiectiv f/1.89. Camera ultra-wide folosește un senzor de 13 megapixeli f/2.2, în timp ce camera macro vine cu un senzor de numai 2 megapixeli f/2.4. Ultima cameră este pentru efectul de profunzime în modul portret. Xiaomi spune că acest model va oferi mod de fotografiere nocturn, filmare la rezoluție 4K și stabilizare electronică pentru filmare. Camera frontală vine de asemenea cu un senzor de rezoluție înaltă: 20 megapixeli f/2.2.

Telefonul va fi lansat pe piață foarte curând

Alte caracteristici interesante ar fi sistemul de răcire LiquidCool Plus, care promite reducerea temperaturii cu 6 grade Celsius față de un smartphone fără așa ceva, un senzor infraroșu pentru controlul electrocasnicelor și în cele din urmă, un senzor de amprentă pe laterală. Fiind un model mid-range, POCO X3 NFC vine și cu un jack de căști.

Telefonul intră în oferta magazinelor de specialitate la 229 euro pentru varianta 6+64 GB, iar cel cu 128 GB stocare la prețul de 269 de euro. În România va fi lansat la sfârșitul lunii septembrie, când vom alfa concret și prețurile exprimate în lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult