Poco X3 Pro, pregătit de lansare cu un chipset Snapdragon necunoscut

22.03.2021
Poco X3 Pro, pregătit de lansare cu un chipset Snapdragon necunoscut

Așteptat pentru lansare în această primăvară, Poco X3 Pro vine echipat cu o versiune îmbunătățită a unui chipset Snapdragon regăsit pe telefoane flagship din anul 2018.

Departe de a fi dezavantajat de hardware-ul selectat, X3 Pro probabil că va ține pasul fără probleme cu telefoane de nivel mediu din generația actuală, oferind chiar un mic spor de performanță comparat actualului model Poco X3 NFC, lansat în urmă cu aproximativ jumătate de an.

Poco X3 Pro

Având în vedere perioada de timp relativ scurtă, trecută de la lansarea ultimului model X3, este așteptat că noul smartphone să păstreze un design în mare parte similar, plusând doar cu mai multă memorie RAM și stocare internă, dar și un chipset Snapdragon cu performanțe ușor îmbunătățite.

Potrivit informațiilor obținute pe diferite surse neoficiale, Poco X3 Pro va arăta aproape identic cu modelul actual, preluând aceeași configurație de camere foto la partea din spate, complet cu logo-ul POCO foarte proeminent. În față, găsim același ecran de 6,67 inch bazat pe tehnologie LCD. Opțiunile de memorie pornesc însă de la 8 GB RAM și 128, ajungând la 256 GB de stocare. Cu siguranță va fi apreciată păstrarea funcției de încărcarea rapidă la 33 de wați și scanerul de amprentă montat pe tasta Power, ambele fiind suficient de rapide.

Însă cel mai interesant ar putea fi Snapdragon 860, un chipset care nu a mai fost întâlnit în niciun telefon anterior. Pe baza procesorului Kryo 485 și a GPU-ului Adreno 640 menționate lista cu specificații, aceasta pare a fi o revizie minoră adusă modelului 855+, păstrând până și frecvența maximă de 2,96 GHz. Deși nu se mai califică pentru telefoane flagship, acesta rămâne o soluție competentă pentru telefoane din gama sub 300 USD.

Probabil că prețul lui Poco X3 Pro va fi în intervalul 300-400 dolari/euro, dacă vorbim despre magazinele europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult