Pocophone F1, cel mai ieftin telefon high-end, primeşte noi funcţii precum filmare 4K/60 FPS şi Game Turbo

05.04.2019
Pocophone F1, cel mai ieftin telefon high-end, primeşte noi funcţii precum filmare 4K/60 FPS şi Game Turbo

Pocophone F1 este un telefon extrem de neobişnuit. Acesta a fost lansat anul trecut sub forma unui dispozitiv de buget cu specificaţii de top, fiind recomandat de către Xiaomi în special pentru cei care vor performanţă ridicată, dar care nu îşi permit dispozitivele premium ale altor companii. Deja telefonul oferea mai multe capabilităţi decât majoritatea dispozitivelor de pe piaţă cu un preţ similar, însă cel mai recent update pentur Pocophone F1 îmbunătăţesc şi mai mult experienţa de utilizare.

Xiaomi a lansat un mult aşteptat update software, care aduce versiunea MIUI la 10.3.4. Acesta a fost promis de mai multe luni şi a fost în testare beta aproape de la începutul anului 2019. Pachetul software doreşte să corecteze mici neajunsuri ale software-ului original de pe Pocophone F1 şi totodată să adauge funcţionalitate nouă, care să adauge valoare unui telefon care deja era foarte bine poziţionat pe piaţă.

Pe lângă certificatele de securitate pentru luna martie 2019, noul update activează în sfârşit compatibilitatea cu standardul DRM Widevine L1, permiţând astfel redarea de conţinut HD în diverse aplicaţii de conţinut video sub licenţă precum Netflix. Gamerii au însă noi motive de bucurie, întrucât telefonul include acum funcţionalitatea Game Turbo, care a debutat pe recentul Xiaomi Mi 9. Aceasta adaugă un nou meniu care poate fi accesat direct din jocuri care oferă acces rapid la diverse funcţii ale telefonului (date mobile, Wi-Fi, etc.) şi permite rularea anumitor aplicaţii peste joc în caz de nevoie (WhatsApp, Facebook, browser, etc.).

Nu în ultimul rând, aplicaţia de cameră a fost semnificativ îmbunătăţită, telefonul fiind acum la fel de capabil la acest capitol precum Xiaomi Mi 8 de anul trecut. Acest lucru înseamnă că există acum noi funcţii AI care pot detecta diverse scene şi ajusta setările corespunzător, cât şi că utilizatorii de Pocophone F1 pot acum filma în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă, ceva ce foarte puţine telefoane de top de pe piaţă oferă. (De exemplu, noul Huawei P30 Pro filmează în 4K la doar 30 de cadre pe secundă)

Pocophone F1 beneficiază de un sistem de recunoaştere facială cu infraroşu, care este acum îmbunătăţit de noul update de sistem, însă acesta poate fi folosit şi pentru autentificarea în anumite aplicaţii, fără a mai fi nevoie să introduci o parolă.

MIUI 10.3.4 pentru Pocophone F1 a început să apară pe telefoanele anumitor utilizatori, însă momentan nu este disponibil pentru toate. Lansarea va fi livrată treptat în următoarele câteva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult