POCOPHONE 2 listat pe GeekBench. Ar putea fi noul „flagship killer” ieftin

18.03.2019
POCOPHONE 2 listat pe GeekBench. Ar putea fi noul „flagship killer” ieftin

POCOPHONE sau POCO F1 a fost un adevărat succes anul trecut pentru Xiaomi, compania chineză reuşind să lanseze cel mai ieftin smartphone de pe piaţă echipat cu hardware de top. Desigur, câteva compromisuri au fost necesare pentru un dispozitiv cu Snapdragon 845 la 300 de euro, însă utilizatorii au fost foarte încântaţi de produsul pe care l-au cumpărat. Acum, Xiaomi pregăteşte o nouă variantă, POCO F2, cu hardware actualizat, o versiune prototip fiind deja testată cu GeekBench.

POCOPHONE 2 sau POCO F2 va fi varianta 2019 a brandului secundar de la Xiaomi, urmând a fi livrată cu noile componente de top disponibile, precum chipset-ul Snapdragon 855 de la Qualcomm, bazat pe arhitectura de 7 nm. Acesta este, cel puţin momentan, cel mai puternic chipset disponibil producătorilor de dispozitive Android, deci ne putem aştepta la un spor de performanţă considerabil atât în activităţi de productivitate, cât şi în gaming.

Din păcate, listare de pe GeekBench nu ne oferă o idee prea bună despre performanţa dispozitivului. În ciuda faptului că POCO F2 ar trebui să integreze un chipset de top, rezultatele testelor sunt destul de modeste: 1.776 puncte pentru testul single-core şi 6.097 puncte pentru cel multi-core. Un Snapdragon 855 poate în teorie să depăşească 3.000 de puncte în primul test şi 10.000 de puncte în cel de-al doilea. Este posibil ca această versiune de POCOPHONE 2 să fie echipată cu un software neoptimizat.

Şi că tot a venit vorba despre software, acesta este listat pe GeekBench cu Android Q, noua versiune de sistem de operare de la Google, care abia a fost lansată pentru testare pe dispozitivele Pixel. Va mai dura puţin până când noul sistem va putea fi personalizat cu driveri proprietari care să livreze un nivel de performanţă mai bun.

Curios este însă faptul că POCO F2 din listarea de pe GeekBench vine echipat cu doar 4 GB memorie RAM, ceva ce nici originalul POCOPHONE 1 nu oferea. Versiunea de bază a telefonului de anul trecut venea cu 6 GB memorie RAM, în timp ce versiunea superioară oferea 8 GB. Este posibil ca hardware-ul testat de Xiaomi să nici nu reprezinte hardware-ul final al telefonului, fiind mai degrabă o placă de bază de test, care va sta la baza platformei finale pentru POCO F2.

Oricare ar fi situaţia, POCOPHONE 2 va fi lansat în cursul anului 2019, cândva după lansarea Android Q, în cazul în care testul de faţă se dovedeşte a fi real. Acest lucru înseamnă că telefonul va ajunge în magazine cândva în a doua jumătate a anului. Cel mai probabil, Xiaomi va lansa înaintea acestui model un POCOPHONE Lite, un model de acest gen fiind listat tot pe GeekBench săptămâna trecută.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult