POCOPHONE F1 nu poate reda filme de pe Netflix în HD

31.08.2018
POCOPHONE F1 nu poate reda filme de pe Netflix în HD

POCOPHONE F1 s-a remarcat ca un smartphone foarte atrăgător, în special de către cei care au bugete limitate. Acesta oferă performanţă chiar mai bună decât cea a telefoanelor care pot costa de trei ori mai mult, însă Xiaomi a făcut câteva compromisuri pentru a atinge preţul foarte mic. Se pare că un capitol la care au fost econimisiţi bani a fost licenţa pentru redarea conţinutului protejat, lucru care poate duce la imposibilitatea de a reda conţinut HD pe servicii video populare precum Netflix.

Conform Android Pure, care a testat POCOPHONE F1 folosind aplicaţia DRM Info, noul telefon puternic şi ieftin de la Xiaomi nu beneficiază decât de licenţă pentru redare de conţinut care foloseşte sistemul de protecţie Widevine CDM de nivel „L3”. Acest lucru înseamnă că poţi să descarci aplicaţii precum Netflix sau alte servicii similare de pe Google Play Store (Amazon Prime Video, HULU, etc.) şi poţi reda tot conţinutul folosind telefonul, însă acesta este limitat la rezoluţie SD.

Pentru rezoluţie HD şi funcţii mai avansate precum HDR sau sunet surround, este necesară o licenţă DRM cu nivel de securitate „L1”, lucru care probabil că adaugă la costurile de producţie ale telefonului. Aceasta nu este prima dată când auzim că un telefon destul de popular este lansat fără acces la redare Netflix în HD. OnePlus 5 şi OnePlus 5T s-au confruntat cu aceeaşi problemă la lansare, însă la momentul respectiv, OnePlus le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a trimite telefoanele în service-ul oficial pentru a fi actualizate.

Actualizarea sistemului de protecţie anti-piraterie Widevine CDM nu poate fi realizată printr-un pachet software public, deci în cazul în care şi Xiaomi „a uitat” să integreze nivelul superior de DRM, cei care au cumpărat deja un POCOPHONE vor trebui cel mai probabil să îl trimită înapoi.

Probabil că mulţi utilizatori nici nu vor şti că redarea de pe Netflix nu este în HD, iar alţii probabil că nu vor fi afectaţi, pentru că nu folosesc astfel de servicii de streaming. Până când Xiaomi nu oferă o declaraţie oficială, motivul pentru lipsa nivelului L1 de securitate Widevine CDM este necunoscut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult