Prețul lui Pocophone F2 Pro, noul flagship-killer de la Xiaomi, confirmat pentru piața europeană

01.05.2020
Prețul lui Pocophone F2 Pro, noul flagship-killer de la Xiaomi, confirmat pentru piața europeană

Pocophone F2 Pro, alternativa pregătită de Xiaomi pentru seria One Plus 8, este pregătită pentru lansare pe piața europeană.

Reușind anul trecut să distragă atenția de la produsul companiei rivale OnePlus, originalul Pocophone F1 a convins mai ales cu prețul său incredibil de mic, raportat la dotările oferite pe partea de hardware. Oferit într-o carcasă din policarbonat mai puțin costisitoare, dar modelată cu un design agresiv specific accesoriilor pentru gaming, telefonul reușea să ofere performanțe în jocuri la nivelul unui flagship veritabil, în schimbul unui preț mai mic de 400 dolari.

Însă potrivit ultimelor zvonuri, cei care speră să obțină succesorul Pocophone F2 Pro la un cost similar sunt pe cale să aibă o mare dezamăgire, producătorul optând pentru o strategie mult diferită.

Ridicat pe umerii predecesorului său cu preț accesibil, noul model ar putea avea un preț de pornire de 710 dolari (649 de euro), justificat măcar parțial de prețul mult mai mare cerut de Qualcomm pentru chipsetul Snapdragon 865 și includerea unei camere foto de 64MP mai performantă. Un alt motiv ar putea fi carcasa modelată cu materiale și un design mai ferm ancorate la gama premium. Însă mai degrabă, producătorul Xiaomi a crescut prețul anticipând vânzări mai slabe decât anul trecut, oricum afectate de încetinirea economiei globale și măsurile de carantină împotriva COVID-19.

Nimic nu este sigur încă, dar zvonurile de până acum descriu Pocophone F2 Pro drept o versiune optimizată pentru gaming a modelului Redmi K30 Pro, alegerea unuia sau a altuia urmând să fie influențată mai mult de gusturile individuale și mai puțin de prețul plătit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult