Preţul lui Asus ROG Phone, noul smartphone semnat Republic of Gamers, confirmat de un magazin finlandez

Preţul lui Asus ROG Phone, noul smartphone semnat Republic of Gamers, confirmat de un magazin finlandez

Anunţat în luna iunie, Asus ROG Phone a atras multă atenţie cu designul său ambiţios şi promisiunea unei experienţe de gaming în stilul Republic of Gamers.

Nu foarte diferit în termeni de specificaţii tehnice generale faţă de alte flagship-uri de pe piaţă, ASUS ROG Phone are la bază un chipset Snapdragon 845 care operează la frecvenţa de 2,96 GHz (faţă de 2,8 GHz pe alte modele). Dispozitivul include 8 GB memoprie RAM şi pune în centrul atenţiei un ecran de 6” pe format 18:9, având rezoluţie Full HD+ şi panou AMOLED. Configuraţia este susţinută cu un acumulator de 4.000 mAh. Aceste componente se regăsesc şi pe alte smartphone-uri, însă ASUS are câteva special pentru fiecare în parte.

În primul rând, procesorul rulează la o frecvenţă de boost ridicată, de aproape 3 GHz, datorită unui sistem de răcire „3D vapor chamber”, care disipă căldura mai bine spre exteriorul telefonului. ASUS ROG Phone este singurul dispozitiv cu ecran AMOLED care rulează la 90 Hz din fabrică, asigurând o experienţă de joc mai bună şi timp de răspuns de numai o milisecundă (1ms), asemeni monitoarelor de gaming.

Pentru conexiuni WiFi mai stabile şi posibilitatea de mirroring pe un alt monitor fără latenţă, ASUS foloseşte noul standard WiGig 802.11ad, care are nevoie de conexiune directă vizuală pentru a funcţiona, dar are o viteză mult mai mare decât o conexiune wireless standard.

Camera foto, împrumutată de la modelul ZenFone 5, foloseşte un sistem dual pe spate (12 + 8 MP) şi senzor de 8 MP pe partea din faţă. Senzorul de amprentă este pe spatele dispozitivului, tot aici fiind integrat şi logo-ul ROG care este iluminat cu LED-uri RGB, acesta putând fi sincronizat şi cu alte accesorii compatibile cu ASUS Aura Sync sau cu până la patru alte ROG Phone-uri.

Apărut în oferta magazinului unui operator de telefonie finlandez, Asus ROG Phone poate fi obţinut la precomandă cu preţul retail de 999 euro, comparabil modelului iPhone X, listat în oferta aceluiaşi magazin cu preţul de 1050 euro. Oferta este ceva mai atrăgătoare la abonament, Asus ROG Phone putând fi comandat împreună cu un abonament de 27 euro.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult