Prețul și data de lansare Galaxy S21FE, confirmate neoficial

21.12.2021
Prețul și data de lansare Galaxy S21FE, confirmate neoficial

Amânat încă din luna august, Galaxy S21 FE are tot mai puține secrete rămase de descoperit, însă prețul și data de lansare sunt cu siguranță cele mai importante.

Potrivit informațiilor obținute de 91Mobiles, o cunoscută sursă de zvonuri vizând produse Samsung încă nelansate, Galaxy S21 FE va ajunge în magazinele britanice cu prețul de 699 lire sterline. Informația apare după ce în urmă cu doar o zi, pagina de produs listată pe site-ul Samsung Irlanda confirma Galaxy S21 FE cu prețul de 769 euro în versiunea cu 128GB memorie, respectiv 839 euro în echiparea cu 256GB. Spre comparație, actualul model Galaxy S20 FE costă în Irlanda 669 euro în ediția cu 128GB memorie.

Între timp, zvonuri oarecum contradictorii înaintează două date de lansare Galaxy S20 FE. Evan Blass, o sursă de zvonuri cu foarte bună reputație, dă ca sigură data de 11 ianuarie. A doua variantă, mai puțin credibilă, ar fi 4 ianuarie, o dată pe care Samsung nu a mai folosit-o anterior pentru lansări importante de produse.

Tot din zvonuri aflăm și versiunile de culoare, Galaxy S20 FE urmând să fie disponibil în nuanțe de verde, violet, alb și gri.

Potrivit listei preliminare cu specificații, S21 FE vine echipat cu chipsetul Snapdragon 888 sau alternativa Samsung Exynos cu performanțe „echivalente”. Telefonul va dispune de o carcasă cu certificare IP68 pentru protecție la apă și praf, acumulator de 4500mAh și funcție de încărcare wireless. Ecranul de tip AMOLED va avea diagonala de 6.4 inch, suport pentru rată de refresh la 120Hz și senzor de amprentă integrat. Configurația foto pornește de la un senzor principal de 12MP, secondat de o cameră telephoto cu zoom optic 3X și rezoluție 8MP, respectiv cameră ultra-wide de 12MP. Camera frontală de 32MP va fi în continuare aplicată prin procedeul de perforare a ecranului, Samsung ezitând să facă trecerea la tehnologia „invizibilă” under-screen.

Între timp, Xiaomi dezvăluie propriul flagship Xiaomi 12, pe 28 decembrie. Ce-i drept, inițial doar pentru piața din China. Bazat pe același chipset Snapdragon 8 Gen 1 ca și Galaxy S22, Xiaomi 12 este perceput ca un potențial rival pentru acesta, Samsung având deja toate motivele să preseze cu o lansare globală cât mai timpurie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult