Prețurile iPhone 14 ar putea fi mai mari decât ale generației din prezent

11.01.2022
Prețurile iPhone 14 ar putea fi mai mari decât ale generației din prezent

Telefoanele Apple nu sunt cunoscute pentru prețurile accesibile, însă asta nu oprește Apple să ia în considerare creșteri de prețuri pentru generația iPhone 14. Nu numai că cel mai accesibil model, iPhone 14, ar putea intra în ofertă la un preț peste cel al iPhone 13 Mini de anul acesta, dar variantele Pro ar putea fi semnificativ mai scumpe. Desigur, aceste informații sunt momentan zvonuri, însă cu schimbările care vor avea loc anul acesta în oferta de smartphone-uri Apple, nu este tocmai uimitoare o scumpire.

iPhone 14 va aduce modificări semnificative în oferta de telefoane Apple

Se pare că Apple va oferi fiecare iPhone din 2022 cu 100 dolari mai scump, conform leaker-ului LeaksApplePro de pe Twitter. Prețul de pornire pentru un iPhone 14 va fi de 799 dolari, spre diferență de 699 dolari în 2021, prețul celui mai ieftin model, iPhone 13 Mini. Practic, Apple nu scumpește modelul Mini, ci îl scoate din ofertă și păstrează modelul 14 la același preț cu 13 „standard”.

Totuși, deasupra sa și înainte de modelul Pro, va apărea un nou model iPhone 14 Max la 899 dolari, un dispozitiv cu ecran mai mare, dar cu o configurație și design similare cu cel „standard”. Se pare că modelele Mini nu sunt atât de populare în piață, însă din ce în ce mai mulți utilizatori cer telefoane cu ecrane mai mari, dar nu vor să treacă la varianta Pro Max, care este cea mai scumpă.

Modelele iPhone 14 și 14 Max vor oferi ecrane cu notch, probabil la 60 Hz, cu sisteme de camere duale (wide și ultra-wide), plus configurații cu mai puțină memorie RAM și procesoare cu mai puține nuclee pentru GPU, așa cum am văzut pe generația iPhone 13.

Modelele Pro ar putea fi scumpite

În cazul modelelor Pro, însă, prețurile cresc cu 100 dolari pentru fiecare în parte. iPhone 14 Pro, cu ecran de 6,1” ar putea costa 1.099 dolari, în timp ce iPhone 14 Pro Max ar putea porni de la 1.199 dolari. Variantele de bază sunt așteptate și în 2022 cu 128 GB stocare standard, deși Apple ar putea să ne surprindă cu 256 GB.

Diferențele pe aceste modele vor fi mult mai mari față de generația din 2021. Vorbim despre ecrane noi la 120 Hz, cu decupaje mai mici și chiar tehnologie pentru ascunderea unor senzori în spatele panelului OLED. De asemenea, acestea ar putea adopta un nou design, cu camere mai puțin scoase în relief și cu senzori noi pentru acestea. Se zvonește că Apple va integra o cameră de 48 megapixeli pe iPhone 14 Pro, pentru prima dată renunțând la vechea cameră de 12 megapixeli.

Generația iPhone 14 este programată pentru lansare în toamna anului 2022, probabil pe la jumătatea lunii septembrie.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult