iPhone 14 Pro ar putea include decupaj mai mare pentru cameră și senzori sub ecran

10.01.2022
iPhone 14 Pro ar putea include decupaj mai mare pentru cameră și senzori sub ecran

Zvonurile din ultimele săptămâni legate de modelele iPhone 14 Pro sugerează că notch-ul, elementul de design care a definit ultimele patru generații ale telefoanelor Apple, va fi înlocuit cu altceva. Unele zvonuri spun că Apple trece la un design mai elegant, cu un decupaj subtil și cu restul componentelor sub ecran. Altele spun că decupajul va fi unul dublu, sau că Apple va decupa totuși o zonă mai mare din ecran pentru a acomoda componentele Face ID. Un nou zvon sugerează că este o combinație între toate acestea.

iPhone 14 Pro ar putea veni cu un nou tip de decupaj în ecran

Pe de-o parte, se zvonește că Apple va folosi tehnologia care permite ascunderea componentelor sub ecran pentru o parte din componentele Face ID, precum proiectorul de puncte. Pe de altă parte, camera foto și camera cu infraroșu ar rămâne vizibile, într-un decupaj în formă de pastilă, așa cum am mai văzut pe alte dispozitive cu Android în trecut. Diferența ar fi că Apple ar păstra poziția acestor componente pe mijloc și nu în colțurile ecranelor, așa cum am mai văzut în trecut.

Motivul pentru care Apple pare să nu dorească ascunderea camerei sub ecran, chiar dacă acest lucru este într-adevăr posibil cu tehnologia din prezent, pare să fie faptul că fotografiile rezultate din camere de acest gen sunt de calitate inferioară.

Aceste informații vin de la leak-erul VNchocoTaco, care a mai oferit astfel de informații în trecut. Desigur, există posibilitatea ca ceea ce vedem în imaginea de mai sus să fie doar un prototip la care Apple a renunțat deja, întrucât noile iPhone-uri vor intra în producție finală abia la vară. Mai sunt câteva luni în care design-ul telefoanelor ar putea evolua.

Este clar însă, văzând atâtea leak-uri independente cu diverse design-uri, că obiectivul Apple pentru 2022 este să renunțe la notch, măcar pe modelele Pro, cât mai repede posibil. Modelele iPhone 13 au venit la rândul lor cu o reducere a dimensiunii decupajului din ecran, care este însă greu de sesizat, având în vedere că reduce spațiul ocupat de senzorii frontali cu doar 20% față de generația anterioară.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult