Prima fotografie reală cu LG Rollable, telefonul cu ecran flexibil care nu va mai fi lansat

06.04.2021
Prima fotografie reală cu LG Rollable, telefonul cu ecran flexibil care nu va mai fi lansat

LG a anunțat ieri în mod oficial că se retrage de pe piața de smartphone-uri, însă decizia a venit înainte ca anumite proiecte deja anunțate să vadă lumina zilei. Probabil cel mai interesant dispozitiv pe care LG nu îl va mai lansa va fi modelul Rollable, pe care l-a prezentat prima dată în 2020 și a doua oară pe scena CES în urmă cu doar câteva luni. Chiar dacă nu vom mai vedea acest model niciodată pe rafturile magazinelor, măcar avem și o imagine reală cu dispozitivul, care ne arată ce am fi putut primi de la producătorul sud coreean.

LG Rollable pare să fi fost într-un stadiu avansat de dezvoltare

LG Rollable este unul dintre puținele dispozitive care adoptă acest concept. Practic, telefonul trebuia să fie unul de dimensiuni relativ „obișnuite” în modul de utilizare standard care putea să se extindă pe laterală folosind un sistem mecanic care permite display-ului să se ruleze. Un concept similar a prezentat de curând și Oppo cu modelul X 2021, un dispozitiv rulabil pe care deja mai mulți au reușit să îl și vadă în realitate.

LG Rollable nu se îndepărtează foarte mutl de conceptul telefonului rulabil de la Oppo, însă pare să fie într-un stadiu mai avansat de dezvoltare, cel puțin la nivel hardware. În timp ce Oppo se laudă cu un software funcțional deja, telefonul său nu integrează o cameră frontală sau un sistem complet de camere pe spate și nici un difuzor pentru apeluri.

Modelul de la LG, care apare doar într-o imagine care pare să își aibă rădăcinile în laboratoarele unei comisiei de aprobare Safety Korea, pare astfel să fie mult mai „complet”. Acesta integrează pe rama de plastic din jurul ecranului o cameră frontală, cât și un difuzor pentru apeluri. Marginile ecranului sunt curbate, iar pe laterala din dreapta se văd două mici „întreruperi” ale ramei. Acolo este probabil locul din care ecranul începe să se ruleze către exterior. LG urma să folosească pentru Rollable un ecran flexibil de la BOE, nu unul proprietar, dezvoltat în laboratoarele LG Display, conform zvonurilor.

Aceasta este momentan prima și singura fotografie reală a dispozitivului, pe lângă fotografiile de presă lansate de LG la CES 2021. Aceasta ar putea fi și ultima pentru o perioadă lungă de timp, până când cineva nu reușește să pună mâna pe dispozitiv și să îl fotografieze din toate unghiurile. Din păcate, este posibil ca software-ul acestui model să nu fi fost niciodată finalizat, deci probabil că nu vom vedea prea curând un model LG Rollable funcțional.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult