Primele detalii despre Ascend P8, succesorul popularului telefon Ascend P7 de la Huawei

18.11.2014
Primele detalii despre Ascend P8, succesorul popularului telefon Ascend P7 de la Huawei

Huawei turează motoarele în pregătire pentru un nou smartphone high-end bazat pe Android. Noul model Ascend P8 vine într-o carcasă cu textură porţelanată al cărei interior ascunde o configuraţie cu specificaţii aduse la zi.

Potrivit informaţiilor neoficiale strecurate din surse apropiate companiei chineze, Ascend P8 înlocuieşte ecranul HD de 5” folosit de predecesorul său cu unul de 5.2”, oferind de această dată rezoluţie Full HD. Nu chiar la nivelul competiţiei, ecranul ales reprezintă totuşi un upgrade binevenit, mai ales dacă luăm în considerare diagonala aleasă pentru afişare. Păstrând tradiţia, Huawei va echipa noul terminal cu un chipset proprietar, posibil modelul HiSilicon Kirin 930. Realizat în proces de fabricaţie pe 16nm, noul chipset de tip octa-core ar trebui să pluseze atât la partea de performanţă cât şi eficienţa energetică, lăsând inginerilor Huawei mai multă flexibilitate pentru reducerea grosimii carcasei şi greutatea.

Huawei Ascend P8

Comparat cu modelul anterior, Ascend P8 ar putea păstra scutul din sticlă cu margini curbate pentru partea din spate şi carcasa metalică, primind doar un finisaj exterior diferit pentru obţinerea efectului de textură porţelanată. Nu este exclusă nici posibilitatea ca Huawei să fi optat pentru un material cu totul nou, cu aspect mai plăcut şi posibil mai rezistent la uzură.

Din păcate momentan nu sunt disponibile şi alte imagini detaliate cu noul design sau informaţii privind data lansării. Totuşi, putem lua ca reper expoziţia CES 2015, programată să aibă loc în perioada 5 – 9 ianuarie 2015 în oraşul american Las Vegas.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult