Primele detalii despre Exynos 8895, chipset-ul din Galaxy S8

15.09.2016
Primele detalii despre Exynos 8895, chipset-ul din Galaxy S8

În urma problemelor cu Note7 încep să apară detalii noi despre următorul smartphone de top din seria Galaxy de la Samsung. Conform celor mai noi scurgeri de infromaţii (care ar putea fi sau nu lăsate intenţionat pe internet), chipset-ul Exynos 8895 din Galaxy S8 va fi foarte performant, cu capabilităţi foto îmbunătăţite şi un consum de energie mult mai mic. Asemeni generaţiilor precedente, acesta va fi realizat pe un nou proces de fabricaţie.

Primele informaţii despre Exynos 8895 sugerează că va beneficia de un procesor de imagine avansat. Acesta ar putea oferi performanţă ridicată cu 70-80% în cazul procesării de fotografii, lucru care ar putea ajuta inclusiv la filmare. Astfel, este posibil să vedem primul smartphone care va putea filma în rezoluţie 4K la un framerate de peste 30 de cadre pe secundă.

În termeni de performanţă brută, informaţiile publicate pe Weibo spun că este vorba despre un procesor care poate atinge scorul de 2301 în testele single-core şi 7019 în cele multi-core în aplicaţia Geekbench, sugerând o performanţă mult mai mare faţă de iPhone 7, care este în acest moment cel mai performant smartphone disponibil. Aceste rezultate vor fi atinse cu un consum de numai 5W şi o frecvenţă care poate atinge 3.0 GHz.

Nu este clar însă dacă Galaxy S8 va apela doar la chipset-urile Exynos produse de Samsung, sau dacă va fi livrat şi cu variante Snapdragon, asemeni modelelor precedente. Dacă istoria se repetă însă, în România este foarte posibil să primim variantele cu procesoare Exynos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult