Primele detalii despre Oppo Find N3. Pliabilul ar putea adopta un design nou, cu ecrane mai mari

24.04.2023
Primele detalii despre Oppo Find N3. Pliabilul ar putea adopta un design nou, cu ecrane mai mari

Pliabilele își tot anunță intrarea în mainstream de câțiva ani deja, dar abia în ultima perioadă, care a adus mai multe lansări de la mai multe brad-uri consacrate, putem spune că ne apropiem de acel moment. Oppo abia a lansat de curând noile modele Find N2, însă deja există imagini pe internet cu schema generației următoare, Find N3, care ar putea fi puțin diferit față de cele două modele deja lansate pe format „fold” ale companiei.

Find N3 de la Oppo ar putea fi mai degrabă similar cu Galaxy Fold5 și X Fold 2 de la concurență

Oppo Find N3 ar putea abandona ideea de pliabil compact, cu ecran mai mic, dar mai lat, la exterior și un ecran pliabil de dimensiuni reduse, în favoarea unui design ceva mai „tradițional”. Imaginea disponibilă pe internet sugerează că Find N3 va „crește” puțin pe toate părțile adoptând un display exterior de dimensiuni mari, mai înalt, similar cu ceea ce găsim pe telefoanele concurente.

OPPO-FInd-N3-schmatic

Sistemul de camere pare să primească de asemenea un upgrade mult așteptat. Telefoanele pliabile de la Oppo foloseau camere inferioare flagship-urilor sale, însă următoarea generație ar putea adopta un sistem de camere Hasselblad, cu tot cu zoom optic cu obiectiv periscopic.

Avem și primele zvonuri despre hardware-ul intern al lui Oppo Find N3. La bază va sta, desigur, un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, același pe care îl așteptăm și pe Galaxy Z Fold5 și totodată același pe care îl folosește și Vivo pe noul său pliabil, X Fold 2. Ecranul interior va avea diagonală mare, de 8”, cu rezoluție 2.268 x 2.440 pixeli, cu refresh rate la 120 Hz, iar ecranul exterior va măsura 6,5” în diagonală.

Cum ar putea arăta telefonul

Telefonul este așteptat cu până la 16 GB RAM și 1 TB stocare, alături de un acumulator deja „standard” pentru acest format, de 4.805 mAh. Nu este clar ce senzor ar putea folosi Oppo pentru zoom încă, dar pentru camera principală va folosi un senzor principal de 50 megapixeli, în timp ce ultrawide-ul va apela la un senzor de 48 megapixeli.

Oppo Find N și Find N2 nu au fost lansate în afara Chinei, primul pliabil al său care a ajuns și în Europa fiind Find N2 Flip. Este posibil însă ca acest design să fie adoptat și de brand-ul secundar OnePlus, care lucrează la un telefon pliabil propriu, care ar putea să fie lansat și în țările din vest.

sursa: Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult