Primele fotografii cu telefonul pliabil Xiaomi Mi MIX

19.03.2021
Primele fotografii cu telefonul pliabil Xiaomi Mi MIX

Am tot auzit zvonuri despre un smartphone pliabil de la Xiaomi, iar acum avem primele imagini cu ceea ce pare a fi carcasa unui prototip. Se pare că zvonurile recente care sugerau că Xiaomi va integra un ecran pliabil în următorul smartphone din gama Mi MIX aveau o bază destul de solidă, întrucât imaginile dezvăluie un smartphone foarte similar în formă și funcționalitate cu ceea ce am văzut recent în cazul Galaxy Z Fold2 și Mate X2 de la Samsung și Huawei.

Xiaomi va lansa un telefon cu ecran pliabil în gama Mi MIX

Imaginile au fost publicate inițial pe Weibo, însă au fost scoase rapid de acolo, însă nu destul de rapid pentru a nu fi salvate și publicate din nou pe internet. Nils Ahrensmeier de la TechnikNews le-a republicat pe contul său de Twitter și așa le putem vedea și noi.

Cei care se așteptau la un design revoluționar pentru un dispozitiv pliabil vor fi însă dezamăgiți. Atât Huawei, cât și Xiaomi par să fi ajuns la aceeași concluzie precum Samsung. Diferența este că Samsung a avut această idee încă de la început, iar Huawei a trebuit să treacă prin alte două generații de smartphone-uri pliabile pentru a scoate ceva similar. Xiaomi, în schimb, a stat pe bară și a așteptat o oarecare maturizare a tehnologiei și pieței înainte să facă acest pas.

Telefonul, inscripționat cu logo-ul seriei Mi MIX beneficiază de un spate acoperit cu sticlă, un modul de camere cu trei obiective și loc pentru a instala două display-uri. Unul pe exterior, pentru activități de smartphone obișnuite și unul pliabil la interior. Nu este însă clar dacă un model de la Xiaomi ar folosi un display perforat pentru o cameră frontală la interior, sau dacă producătorul va alege să renunțe la această cameră, la fel ca Huawei.

Dacă modelul Mi MIX pliabil ajunge pe piață în 2021, acesta ar fi primul model din această serie din ultimii doi ani. Ultimul Mi MIX lansat a fost Mi MIX 3 5G, cu design slider, în 2019. Între timp a mai fost prezentat și Mi MIX Alpha, un concept de smartphone cu ecran pe toate laturile telefonului, dar care nu a ajuns și în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult