Primele fotografii reale cu Oppo Find X5 Pro dezvăluie un parteneriat cu un producător de camere foto

18.01.2022
Primele fotografii reale cu Oppo Find X5 Pro dezvăluie un parteneriat cu un producător de camere foto

Abia au trecut câteva zile de la ultimele informații neoficiale despre Oppo Find X5 Pro și deja avem și primele fotografii cu dispozitivul. Cineva pare că a pus mâna pe un model Find X5 Pro înainte de lansare și a publicat pe internet imagini atât cu fața, cât și cu spatele dispozitivului. În timp ce din față putem vedea un telefon absolut „normal” pentru gama flagship, capacul de pe spate dezvăluie un detaliu important, care confirmă din nou legăturile acestui model cu următorul flagship OnePlus.

Oppo Find X5 Pro va fi un telefon echipat cu o cameră „Hasselblad”

Deja știam că OnePlus 10 Pro și Oppo Find X5 Pro vor avea configurații extrem de similare. Acestea sunt telefoane high-end produse în mare parte de aceeași companie, cu un software care folosește același „cod” la bază. Astfel, faptul că vedem logo-ul Hasselblad pe spatele modelului Oppo Find X5 Pro nu este tocmai surprinzător.

Anul trecut, OnePlus 9 și 9 Pro au fost primele smartphone-uri care au folosit tehnologia Hasselblad pentru îmbunătățirea fotografiilor realizate, iar anul acesta OnePlus 10 Pro era deja confirmat pentru continuarea acestui parteneriat. Se pare că Oppo a extins parteneriatul cu producătorul suedez de camere foto (deținut în prezent de compania chineză DJI), pentru a acoperi acum și flagship-ul sub brandul propriu, nu doar pentru brandul secundar OnePlus.

Având în vedere faptul că la nivelul camerelor foto OnePlus 10 Pro și Find X5 Pro vor fi similare, ne așteptăm la rezultate comparabile la capitolul fotografie, mai ales că acum știm că ambele vor avea aceleași filtre și culori de la Hasselblad.

Modelul Oppo ar putea avea un avantaj peste OnePlus 10 Pro

Un avantaj pe care s-ar putea să îl aibă modelul Oppo este însă noul procesor de imagine MariSilicon, pe care compania l-a anunțat în decembrie. Acesta ar trebui să ofere îmbunătățiri semnificative în livrarea de fotografii de calitate, față de procesorul de imagine integrat în chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. Acest cip nu a fost confirmat și pentru telefonul OnePlus.

Pe lângă design-ul final al telefonului și parteneriatul cu Hasselblad, noile imagini confirmă și cea mai mare parte a listei de specificații hardware a lui Oppo Find X5 Pro: procesor Snapdragon 8 Gen 1 cu 5G, 12 GB memorie RAM (și 3 GB memorie virtuală), 256 GB stocare și un sistem de operare Android 12 cu interfață ColorOS 12.1.

Anunțul oficial este așteptat „în curând”, probabil înainte de lansarea OnePlus 10 Pro în Europa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult