Primele imagini cu Google Pixel 6 arată o schimbare majoră de design

14.05.2021
Primele imagini cu Google Pixel 6 arată o schimbare majoră de design

Pixel 5 de la Google a fost un telefon de compromis, acesta fiind mai degrabă un dispozitiv mid-range premium decât un telefon high-end de buget, asemeni modelelor precedente. Ceea ce nu a oferit însă modelul Pixel 5 a fost o versiune „XL”, cu ecran mai mare. Se pare însă că Pixel 6 va încerca să rezolve această problemă, conform primelor imagini cu seria Pixel 6 care au ajuns pe internet. Desigur, sursa acestora este neoficială.

Pixel 6 ar putea da startul unui nou capitol al dispozitivelor mobile Google

Google Pixel 6 ar putea reprezenta un salt major în materie de design pentru gama de smartphone-uri de la Google. Jon Prosser, cel din spatele canalului de YouTube Front Page Tech, specializat în special în leak-uri despre dispozitive de la Apple, a publicat primele fotografii neoficiale cu noile modele Google, bazate pe planuri 3D ale telefoanelor.

Se pare că mai există puțin loc de inovație în design, după câțiva ani în care toți producătorii au venit cu dispozitive care integrau camerele în pătrate negre într-un colț. Noile modele Google ar putea integra camere foto dispuse pe o bandă neagră ieșită în relief, în timp ce capacul din spate va fi decorat în două nuanțe. Google a mai folosit anterior această idee de design, cu două nuanțe de negru, sau accente de culoare pe butoanele dispozitivelor.

Se pare că Google va marca această schimbare de design și cu alte modificări semnificative. De exemplu, modelul mai mare nu va mai fi numit Pixel 6 XL, ci Pixel 6 Pro, sugerând câteva diferențe la nivel hardware. Din fotografii se vede deja o cameră în plus pe modelul superior. Apoi, la nivel hardware, există zvonuri de câțiva ani deja că Google lucrează la dezvoltarea propriilor procesoare. Aceste dispozitive ar putea fi primele care sunt lansate cu procesoare Google, dezvoltate în parteneriat cu Samsung.

Vești oficiale despre seria Pixel 6 sunt așteptate abia la toamnă, însă un nou dispozitiv numit Pixel 5a este așteptat să fie anunțat în câteva zile, în cadrul Google I/O.

sursa: FPT

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult