Primele imagini cu Pixel 4 XL de la Google. Compania pregăteşte şi telefoane pliabile

15.03.2019
Primele imagini cu Pixel 4 XL de la Google. Compania pregăteşte şi telefoane pliabile

Google produce propriile telefoane doar de trei ani, timp în care nu a reuşit să facă un impact foarte mare pe piaţă. Dispozitivele Pixel sunt apreciate de către fani, însă design-ul acestora nu poate fi comparat cu cel al modelelor de top ale producătorilor cu tradiţie. Se pare însă că în 2019, Pixel 4 XL ar putea intra în rândul lumii, cu un design plăcut şi cu sisteme de camere actualizate. Nu în ultimul rând, Google ia în calcul şi dezvoltarea unui dispozitiv mobil pliabil.

O imagine care descrie design-ul general al unui smartphone care ar putea fi Pixel 4 XL a apărut online, iar cei de la Phone Arena deja au realizat un model 3D care să urmărească aceste specificaţii. În cazul în care imaginea se dovedeşte a fi reală, Google ar putea concura la capitolul design cu cei mai importanţi jucători de pe piaţă, precum Samsung, Apple şi Huawei, păstrând însă şi elementele care au consacrat seria de telefoane Pixel.

În primul rând, ecranul pare să adopte un design cu perforare în colţul din dreapta sus, aici fiind găzduite două camere foto, asemeni modelului Galaxy S10+  de la Samsung. Având în vedere că un senzor de amprentă nu este prezent pe partea din spate, acesta pare să fie integrat în display, în timp ce rama telefonului este foarte subţire şi egală pe toată suprafaţa. Pe partea din spate poate fi observat primul sistem dual-camera de pe un telefon Google, păstrând însă design-ul cu două tonuri de culoare.

Un alt detaliu interesant referitor la Google Pixel 4 XL ar fi faptul că acesta ar păstra cele două difuzoare frontale, însă acestea ar fi de tip „subţire”, integrate cât mai aproape de marginea telefonului. Nu este clar dacă incintele de dimensiuni reduse ar putea să ofere o calitate audio comparabilă cu ceea ce a oferit Google în trecut, însă cel mai probabil astfel de probleme vor dispărea în următorii ani, odată cu popularizarea panourilor OLED cu capabilitate de redare a sunetului.

Pe de altă parte, Google priveşte şi către viitor şi ia în considerare posibilitatea dezvoltării unui nou tip de dispozitive, cu ecrane pliabile. Compania sugerează că ar putea aborda două moduri diferite: fie un design „clasic”, care se pliază asemeni unui dispozitiv „clamshell” şi lasă un spaţiu între cele două părţi, fie un mod în care telefonul s-ar plia în forma literei Z, cu două puncte de pliere rămânând astfel plat pe ambele părţi atunci când dispozitivul este „închis”.

Probabil că nu vom vedea un telefon pliabil de la Google prea curând, aceste concepte fiind dezvăluite de brevete pe care compania le-a înregistrat în trecut. Totuşi, având în vedere faptul că Google deja oferă suport pentru ecrane pliabile în Android Q şi că partenerii săi precum Samsung şi Huawei deja se pregătesc de lansarea dispozitivelor finale, nu ar fi ieşit din comun să presupunem că în următorii 2 sau 3 ani toate companiile care produc smartphone-uri vor începe să ofere şi dispozitive plabile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult