Primele machete de iPhone 13 demonstrează diferențele față de iPhone 12. Husele nu se vor potrivi între generații

11.07.2021
Primele machete de iPhone 13 demonstrează diferențele față de iPhone 12. Husele nu se vor potrivi între generații

Având în vedere că mai sunt doar două luni până când Apple va dezvălui în mod oficial noile modele din seria iPhone 13 (sau 12S?), este normal să începem să vedem și primele machete ale telefoanelor. Chiar dacă la prima vedere, imaginile sugerează că aceste dispozitive vor păstra forma și dimensiunile dispozitivelor din 2020, la o privire mai atentă putem observa că sunt câteva diferențe importante, care vor da bătăi de cap unor producători de accesorii, întrucât anumite dimensiuni sunt diferite, deci vor fi necesare modele noi.

Toate dispozitivele iPhone 13 vor avea camere mai mari

Imaginile dezvăluie faptul că într-adevăr, noile telefoane vor păstra aceleași dimensiuni generale, adică diagonala ecranului și forma generală a corpului, însă vor fi mici diferențe în anumite puncte cheie. În primul rând, modulele de cameră for fi semnificativ mai mari pe toate cele patru modele noi. Atât modulul în sine, care găzduiește cei 2 sau 3 senzori foto, cât și lentilele, vor crește în dimensiuni. Astfel, husele de iPhone 12 nu vor putea fi instalate pe iPhone 13 fără să acopere anumite părți ale camerei. De altfel, pe modelele iPhone 13 și 13 Mini, camerele sunt acum dispuse pe diagonală în cadrul modulului, nu  pe verticală, ca în anii precedenți.

Apoi, butoanele de pe laterale, precum cele de volum și butonul pentru modul silențios, au fost mutate puțin mai jos. Nu este clar de ce a fost necesară această schimbare, întrucât butoanele de pe iPhone au fost în aceeași poziție dintotdeauna, însă ar putea avea legătură cu schimbarea design-ului intern al telefoanelor. Se zvonește că noile modele vor folosi baterii de capacitate mai mare decât cele din seria iPhone 12.

Imagini cu noile dispozitive apar din mai multe surse, însă una dintre cele mai de încredere este Marques Brownlee, creatorul canalului de YouTube MKBHD. Se pare că unii producători de huse au început deja producția și le-au instalat pe modelele vechi pentru a demonstra diferențele de dimensiuni și design.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult