Primele specificaţii ale viitoarelor telefoane Samsung Galaxy E5 şi Galaxy E7

12.12.2014
Primele specificaţii ale viitoarelor telefoane Samsung Galaxy E5 şi Galaxy E7

Compactul şi uşorul Galaxy Alpha a fost doar primul membru al noii familii de telefoane Galaxy A, însă schimbările din portofoliul Samsung nu se vor opri aici. Zvonite de ceva vreme, telefoanele Galaxy E5 şi E7 vor marca debutul gamei noi Galaxy E, iar acestea au acum şi câteva specificaţii care ne permit să ne facem o idee despre direcţia în care va porni Samsung.

Conform unor informaţii neconfirmate,  viitorul Galaxy E7 va oferi un ecran S-AMOLED cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, ceea ce ne confirmă faptul că Galaxy E va fi o gamă intermediară. Telefonul va oferi un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 410 cu o frecvenţa de tact de 1,2 Ghz, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă şi o baterie cu o capacitate de 2950 mAh. Restul dotărilor cunoscute în acest moment mai includ două camere foto cu senzori de 13 şi 5 MP si o carcasă cu dimensiuni de 151 x 77 x 7,2 milimetri.

Galaxy E5 va oferi un ecran S-AMOLED cu o diagonală de 5” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi va folosi aceeaşi platformă hardware ca fratele său mai mare, singura diferenţă fiind capacitatea ceva mai redusă a bateriei: 2300 mAh. Acest model va oferi două camere foto cu senzori de 8, respectiv 5 MP, şi o carcasă cu o grosime de 6,9 milimetri şi o greutate de 140 de grame. Ambele telefoane vor folosi platforma software Android 5.0.

După cum se observă, diferenţele dintre terminalele Galaxy A şi Galaxy E sunt destul de mici, nefiind prea clar cum va reuşi Samsung să departajeze clar cele două game şi să nu mai repede greşelile trecutului. Cel mai probabil că viitoarea gamă Galaxy E nu va oferi carcase metalice precum gama Galaxy A, ceea ce va reduce costurile de producţie şi va permite comercializarea la un preţ mai redus. În acest moment, data lansării acestor două noi terminale este necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News