Primele stocuri iPhone 15 ajung în depozite chiar de luna viitoare, Apple mizând succesul noului model

26.06.2023
Primele stocuri iPhone 15 ajung în depozite chiar de luna viitoare, Apple mizând succesul noului model
foto: Apple Insider

Apple ar putea avea primele stocuri iPhone 15 pregătite încât din luna iulie, în anticiparea unor vânzări mai mari decât cu predecesorul iPhone 14.

Spre deosebire de Samsung, care a făcut notă discordantă cu declinul general a pieței smartphone obținând rezultate foarte bune cu seria Galaxy S23, vânzările iPhone 14 nu prea s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Puternic dependent de furnizorii din China, Apple a resimțit din plin blocajele induse de măsurile luate în această țară pentru gestionarea pandemiei COVID, stocurile de telefoane iPhone 14 Pro și Pro Max rămânând insuficiente până spre finalul anului trecut. Nedorind să repete experiența, oficialii Apple au trecut pe repede-înainte dezvoltarea noului iPhone, stocurile de componente fiind pregătite încă din luna iunie pentru asamblarea finală.

Astfel, deși nu este clar în ce volume, surse citate de site-ul chinez IT Home arată că primele stocuri de telefoane vor ajunge în depozitele Apple încă de la începutul lunii iulie, producția continuând în ritm alert până la momentul lansării anticipat pentru luna septembrie.

Tot pe surse aflăm și că oficialii Apple sunt optimiști cu privire la succesul iPhone 15, estimând vânzări de 89 milioane unități doar până la finalul acestui an. Spre comparație, iPhone 14 a vândut în perioada similară a anului trecut doar 78 milioane unități.

Ca și în anii anteriori, Foxconn, Pegatron și Luxshare sunt principalii asamblatori iPhone, aproximativ 60% din volumul comandat ajungând la fabricile Foxconn. Totuși, ceva s-a schimbat, Foxconn mutând tot mai mult din capacitatea de producție în afara Chinei, către regiuni precum India.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult