iPhone 15 Pro Max ar urma să fie livrat fără cameră sau ecran îmbunătățite

28.05.2023
iPhone 15 Pro Max ar urma să fie livrat fără cameră sau ecran îmbunătățite

În fiecare an avem parte de tot felul de zvonuri despre următoarea generație de smartphone-uri, iar cele despre Apple și în special despre iPhone sunt cele mai populare. În trecut, am aflat că iPhone 15 Pro Max ar primi un upgrade de cameră, la un nou senzor Sony cu dimensiune apropiată de 1”, dar un nou zvon sugerează că s-ar putea ca noul iPhone să rămână la fel încă o generație. Din fericire, același zvon menționează alte upgrade-uri semnificative.

Flagship-ul iPhone 15 Pro Max ar putea fi privat de upgrade-uri în două puncte cheie

Conform @Tech_Reve de pe Twitter, leaker relativ cunoscut în spațiul online, Apple a ales să nu îmbunătățească două componente importante ale lui iPhone 15 Pro Max. Unul este senzorul de pe camera principală, cel de 48 megapixeli, care va rămâne la fel, conform noilor informații: același Sony IMX803. Un alt upgrade pe care se pare că noul iPhone 15 Pro Max nu îl va primi este la capitolul display.

Deja Apple are unul dintre cele mai performante ecrane din piață, capabil să urce până la 2.000 nits în lumina soarelui, iar acesta pare să fie de ajuns pentru încă o generație, întrucât panelul va fi identic. Această informație este însă în contradicție cu detaliile dezvăluite anterior, care sugerau o ramă mai subțire în jurul ecranului.

Tech_Reve vine însă și cu o serie de vești bune pentru fanii iPhone. Generația 15 Pro va fi prima cu 8 GB memorie LPDDR5 din portofoliul Apple. Toate modelele recente din gama Pro au fost livrate cu 6 GB memorie RAM. De asemenea, A17 Bionic, procesorul care va sta la baza noilor telefoane Pro, va fi primul cip de mobil construit pe arhitectură de 3nm de la TSMC. Având în vedere că Apple a cumpărat toată capacitatea de producție de la fabrica taiwaneză, acesta va fi, cel mai probabil singurul procesor de acest gen de pe smartphone-uri în 2023.

Sunt așteptate și alte upgrade-uri, precum un port USB-C în locul Lightning, alături de o cameră cu obiectiv periscopic pentru zoom optic 6x pe varianta Pro Max. Modelul iPhone 15 Pro va rămâne la zoom-ul 3X din prezent.

Desigur, avem informații doar dintr-o singură sursă, care contrazice anumite leak-uri anterioare care provin din surse care inspiră încredere mai mare pe baza reputației din trecut. iPhone 15 Pro Max este așteptat abia în septembrie, iar telefoanele ar trebui să intre deja în producție în următoarele câteva săptămâni, pentru a asigura o stocuri suficiente la lansare, deci nu vor mai apărea schimbări majore de acum înainte în configurația modelelor de iPhone noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult