Primele teste cu Galaxy S22+ în variantă Snapdragon. Scorul în GeekBench

13.11.2021
Primele teste cu Galaxy S22+ în variantă Snapdragon. Scorul în GeekBench

Snapdragon 898 se apropie de lansare, iar seria Galaxy S22 va fi una dintre primele care va fi lansată cu un astfel de procesor la bord. Există deja prototipuri de astfel de telefoane în teste, iar baza de date GeekBench a dezvăluit un Galaxy S22+ în configurație cu procesor Qualcomm, care a fost testat de curând. Se pare însă că rezultatele testelor sunt mai mici decât alte teste cu Snapdragon 898 realizate cu tableta Galaxy Tab S8+, însă comportamentul inconsistent al cipurilor încă nelansate este ceva obișnuit, fiind folosite alături de software neoptimizat.

GeekBench listează deja teste cu un Galaxy S22+ în varianta cu procesor Snapdragon 898

Testul din baza de date GeekBench prezintă modelul Samsung SM-S906U, varianta de SUA pentru Galaxy S22+. Telefonul, pe care l-am văzut de curând în primele imagini neoficiale, va folosi o configurație de bază destul de standard pentru telefoanele Samsung din ultimii trei ani. Este vorba despre un chipset Snapdragon 898 și 8 GB memorie RAM. Cu siguranță însă, va exista și o variantă superioară cu 12 GB și, probabil un Ultra cu 16 GB de memorie RAM.

Scorul este de 1.163 puncte în testul Single-Core și de 2.788 puncte în testul Multi-Core. Aceste rezultate sunt destul de mici în comparație cu alte dispozitive deja lansate, deci probabil că testele nu sunt bine optimizate pentru noua arhitectură. Snapdragon 898 este așteptat cu un nucleu de performanță Cortex-X2 bazat pe ARM v9, față de modelele anterioare care foloseau arhitectura ARMv8.

samsung snapdragon 898

Totuși, în același test, tableta Galaxy Tab S8+, un alt dispozitiv încă neanunțat oficial, a obținut scoruri mai bune: 1.211/3.193 puncte (Single/Multi-Core). În cazul tabletei, este posibil să fie vorba și despre o răcire mai eficientă, datorită spațiului mai mare din interiorul carcasei, cât și suprafeței mai mari pe care căldura s-ar putea disipa la exterior.

Desigur, telefonul testat rulează Android 12, cel mai probabil într-o versiune beta. Momentan niciun telefon Samsung nu a primi actualizarea finală pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare de la Google.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult