Primele zvonuri despre Galaxy Note 4: ecran 2K, 4 GB memorie RAM, cameră foto de 20 MP

Primele zvonuri despre Galaxy Note 4: ecran 2K, 4 GB memorie RAM, cameră foto de 20 MP

Samsung a urmat un program de lansări regulat în ultimii trei ani, acesta aducându-ne vârful de gamă din familia Galaxy S în primăvară şi modelul mai puternic din familia Galaxy Note în toamnă. Cum Galaxy S5 este deja anunţat, prezentat şi va ajunge pe rafturile magazinelor în câteva zile, bursa zvonurilor a început să vehiculeze informaţii mai mult sau mai puţin sigure despre viitorul model Galaxy Note 4, pe care ar trebui să-l primim undeva în toamnă.

Conform unui zvon provenit din Japonia, viitorul telefon de la Samsung va oferi un ecran cu rezoluţie 2K, o promisiune care nu a fost onorată odată cu lansarea modelului Galaxy S5. Diagonala este necunoscută, însă ţinând cont că modelul Galaxy Note 3 a folosit un ecran de 5,7”, o versiune cu ecran de 5,9 sau 6” nu este exclusă.

Platforma hardware va fi una actualizată, aceeaşi sursă afirmând că Galaxy Note 4 va folosi un procesor fabricat într-un proces tehnologic pe 20 de nanometri, detaliu care nu ne spune însă prea multe. Qualcomm Snapdragon 805 este o opţiune previzibilă despre care ştim deja că va fi disponibilă începând cu această vară şi că ieşi de pe noile linii de producţie TSMC pe 20 de nanometri, dar ar putea fi vorba la fel de bine şi despre de mult aşteptatul procesor Exynos pe 64 de biţi, pe care Samsung l-a menţionat încă din toamna anului trecut.

Zvonul afirmă că Galaxy Note 4 ar putea fi primul telefon mobil cu 4 GB de memorie RAM, memoria internă urmând să folosească şi ea cipurile de memorie NAND anunţate de Samsung încă din 2012 şi să fie oferită în variante care vor putea ajunge la 128 GB. Bateria este aşteptată să ofere capacităţi de stocare între 3600-3800 mAh.

Deloc surprinzător, viitorul Galaxy Note 4 ar urma să ofere tot o carcasă etanşă cu certificare IP67 precum Galaxy S5. Camera foto va folosi aceeaşi tehnologie ISOCELL, senzorul urmând să facă un salt de rezoluţie şi să atingă 20 de megapixeli.

Probabil că nu toate aceste informaţii se vor adeveri, aceste noutăţi putând să nu ajungă în modelul final de Galaxy Note 4 chiar dacă ar putea fi corecte în acest moment.  Cum Samsung deja testează prototipul unui telefon cu Snapdragon 805 şi ecran cu rezoluţie 2K, măcar unele dintre acestea au însă o şansă serioasă de a deveni realitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News