Primele zvonuri despre Galaxy S5 Mini: ecran HD de 4,5″, baterie mai mare şi altele

Primele zvonuri despre Galaxy S5 Mini: ecran HD de 4,5

Primul zvon despre viitoarea versiune Mini a nou lansatului telefon HTC One M8 a apărut ieri şi, la doar o zi diferenţă, modelul echivalent de la Samsung primeşte şi el atenţia cuvenită. Conform SamMobile, viitorul model de la Samsung ar putea apărea undeva în cursul lunii iunie şi va repara câteva din deficienţele modelelor Galaxy S Mini anterioare.

Profitând de numele celebru al vârfurilor de gamă Galaxy S, modelele Mini au dezamăgit cu rezoluţiile mici ale ecranelor folosite de Samsung. Dacă Galaxy S III Mini a oferit un ecran WVGA de 4” iar Galaxy S4 Mini a făcut un salt neimpresionant la qHD şi 4,3”, viitorul Galaxy S5 Mini va oferi un ecran AMOLED cu diagonală de 4,5” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, fiind astfel mai aproape de pretenţiile pe care le-am avea de la o versiune ceva mai mică şi mai ieftină a unui vârf de gamă.

Celelalte specificaţii sigure menţionează camere foto cu rezoluţii de 8 MP, respectiv 2 MP, senzor infraroşu şi 1,5 GB de memorie RAM, deci cam ceea ce a oferit şi Galaxy S4 Mini. Memoria internă va avea însă o capacitate dublă de 16 GB, urmând probabil să fie însoţită de un slot MicroSD în buna tradiţie Samsung, iar capacitatea bateriei va creşte şi ea uşor la 2100 mAh.

Procesorul pe care-l va utiliza viitorul Galaxy S5 Mini este încă necunoscut, cel mai probabil urmând să vedem la lucru un procesor quad-core din familia Qualcomm Snapdragon 400. Rezistenţa la praf şi apă este neconfirmată, iar implementarea senzorilor pentru amprente şi puls este improbabilă, dacă ţinem cont de modul în care au fost simplificate precedentele modele.

Preţul şi data de lansare a acestui terminal sunt momentan necunoscute, zvonurile anterioare afirmând că Galaxy S5 Mini va fi lansat undeva în cursul lunii iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News