Primul smartphone cu chipset Snapdragon 820 şi Windows Phone, apărut în arhiva GFXBench

11.12.2015
Primul smartphone cu chipset Snapdragon 820 şi Windows Phone, apărut în arhiva GFXBench

Identificat cu denumirea HP Falcon, smartphone-ul apărut în arhiva cu rezultate a celebrului benchmark GFXBench atrage atenţia prin specificaţii de top, culminând cu folosirea puternicului chipset Snapdragon 820, pregătit de Qualcomm pentru următoarea generaţie smartphone high-end şi aşteptat să ofere performanţe superioare implementării Apple A9 folosită cu telefoanele iPhone 6s.

Nu este clar dacă producătorul Qualcomm a rezolvat pe deplin problemele cu supraîncălzirea ce au umbrit lansarea predecesorului Snapdragon 810, unele zvonuri sugerând modificări de ultim moment aduse prin expertiza partenerului Samsung, în ale cărui fabrici va fi produs noul chipset.

Primul smartphone cu chipset Snapdragon 820 şi Windows Phone, apărut în arhiva cu rezultate GFXBench

Cu sau fără modificările promise, chipsetul Snapdragon 820 şi-a făcut apariţia într-un dispozitiv cu ecran QHD (2560×1440 pixeli), descris cu o diagonală de 5.8˝. Totuşi, trebuie avut în vedere faptul că mărimea ecranului raportată de benchmark-uri nu este neapărat conformă cu realitatea, măsurătoarea fiind derivată din valoarea DPI setată în configuraţia sistemului de operare. La fel de suspectă este şi cantitatea de 1GB memorie RAM, respectiv 43GB spaţiu de stocare. Probabil, avem de-a face cu un telefon având 64GB memorie internă şi 1GB memorie video partajată din memoria RAM, mult mai generoasă.

Raportul trimis în mod automat bazei de date GFXBench menţionează şi două camere foto, cu rezoluţie 20MP şi 12MP.

Cât despre numele producătorului – HP, momentan nu există nici un indiciu privind pregătirea unui smartphone high-end din partea acestuia, rămânând posibilitatea ca dispozitivul să fie în fapt un prototip Microsoft, cum ar fi o variantă îmbunătăţită a modelului Lumia 950XL deja lansat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult