Snapdragon 820 de pe Galaxy S7 va depăşi performanţa Apple A9

08.12.2015
Snapdragon 820 de pe Galaxy S7 va depăşi performanţa Apple A9

Chiar dacă următorul flagship Samsung, modelul Galaxy S7, nu a fost confirmat în mod oficial, există destule informaţii din surse credibile care sugerează că acesta va folosi chipset-ul Snapdragon 820 în anumite regiuni. Se pare însă că acest model de cip de la Qualcomm va beneficia de o implementare proprietară, care va oferi performanţă mult mai ridicată faţă de alte smartphone-uri bazate pe 820.

Conform primelor teste neoficiale ale unui prototip de Galaxy S7 echipat cu Snapdragon 820, performanţa sa se apropie şi chiar depăşeşte în anumite situaţii chipset-ul Apple A9, regăsit în iPhone 6S. Primele rezultate din Geekbench sugerează un scor de 2456 puncte în single-core, puţin mai mic decât cel de pe telefonul Apple (2537 puncte) şi un scor de 5423 puncte în testul multi-core faţă de 4454 puncte. Performanţa aceasta este atinsă însă folosind un chipset la frecvenţă mai mare decât cea standard testată până în prezent, lucru care aduce de la sine şi temperaturi ridicate în funcţionare.

Se pare că Samsung va folosi un Snapdragon 820 tactat la frecvenţa de 2,2 GHz, mult mai înaltă decât cea de 1,6 GHz prezentă în demonstraţiile Qualcomm. Aparent, Samsung plănuieşte să folosească o soluţie de răcire pasivă, nu foarte diferită faţă de cele folosite de Sony pentru Xperia Z5 şi Microsoft pentru Lumia 950 XL.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult