Primul smartphone cu procesor Intel ajunge în Europa pe 6 iunie

01.06.2012
Primul smartphone cu procesor Intel ajunge în Europa pe 6 iunie

Intel debutează pe piaţa din Europa cu un prim model smartphone, echipat cu procesorul Atom Z2460, un model single-core la 1.6 GHz, cu tehnologie HyperThreading.

Intel "San Diego" - smartphone cu procesor Atom

Primii care se vor putea bucura de noul smartphone, cu nume de cod San Diego, vor fi clienţii din Anglia, abonaţi ai serviciului Orange Pay As You Go.

Procesorul cu arhitectură x86 este un reprezentant al noii game de procesoare Intel Atom cu nucleu Medfield, bazate pe un design de tip SoC (system-on-chip), cu eficienţă energetică ridicată. Chip-ul integrează şi un nucleu grafic din familia PoweVR SGX 570, ce funcţionează la 400 MHz.

Fără a preciza cantitatea de memorie RAM instalată, Intel menţionează totuşi prezenţa unei camere foto cu rezoluţie 8 MP, capabilă să filmeze la rezoluţie 1080p.

La momentul lansării, pe ecranul cu diagonală 4.03 inch vom putea admira doar interfaţa sistemul Android 2.3 Gingerbread, cu promisiunea unui upgrade ulterior la versiunea Ice Cream Sandwich, despre care se zvoneşte că ar putea întârzia până în luna octombrie.

Intel "San Diego" - vedere spate

Preţul unui exemplar San Diego porneşte de la 199 lire sterline (250 euro) în versiune fără abonament. Din păcate modelul de faţă va fi oferit exclusiv pentru utilizatorii Orange Pay As You Go, restul europei urmând să mai aştepte până ce Intel va avea disponibile noi modele de telefoane, printre care şi versiuni cu procesor Atom dual-core.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult