Primul smartphone cu Snapdragon 865 din lume a fost anunţat de ZTE

07.02.2020
Primul smartphone cu Snapdragon 865 din lume a fost anunţat de ZTE

Ne-am fi aşteptat ca primele smartphone-uri cu Snapdragon 865 de pe piaţă să fie modelele Galaxy S20 de la Samsung, întrucât relaţia dintre producătorul de smartphone-uri şi Qualcomm este cunoscută pentru acorduri de exclusivitate temporară şi prioritate în comenzi. Totuşi, ZTE pare să fi furat startul şi a anunţat în mod oficial smartphone-ul Axon 10s Pro, care devine astfel primul dispozitiv mobil bazat pe Snapdragon 865, cel mai puternic chipset pentru mobil din acest moment.

Dispozitivele din seria Axon au fost întodeauna echipate cu hardware de top, iar noul Axon 10s Pro nu face excepţie. Pentru că foloseşte chipset-ul Snapdragon 865, acesta este echipat automat şi cu un modem 5G, de fapt acestea fiind diferenţele principale faţă de modelele Axon din trecut. Telefonul are în continuare un ecran de 6,47” cu rezoluţie FullHD+, senzor de amprentă în ecran şi un sistem de camere cu trei senzori. Este vorba despre o configuraţie 48 + 20 + 8, care oferă perspective wide, ultra-wide şi zoom optic. Camera frontală  are rezoluţie de 20 megapixeli.

Configuraţia lui ZTE Axon 10s Pro este completată de memorie RAM 12 GB LPDDR5 şi 256 GB stocare pe suport UFS 3.0, însă va fi livrat şi într-o variantă mai ieftină cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare. La capitolul baterie vorbim despre un acumulator de 4.000 mAh cu suport pentru Quick Charge 4.0. Este interesant faptul că ZTE nu foloseşte o metodă proprietară de încărcare rapidă şi apelează la tehnologia Qualcomm.

Încă nu avem o dată de lansare oficială sau un preţ, însă modelul precedent a fost lansat la 470 de dolari americani pe piaţă. Având în vedere costurile în plus adăugate de noul chipset şi componentele necesare pentru 5G, probabil că ZTGE Axon 10s Pro va fi puţin mai scump.

Teoretic, aceasta nu este prima dată când vedem acest model, cei de la ZTE vorbind despre el în public în trecut. Totuşi, acum telefonul este cu adevărat anunţat oficial, urmând să fie lansat pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult