ZTE anunţă Red Magic 3S, primul telefon cu Snapdragon 855+ echipat cu un cooler la interior

06.09.2019
ZTE anunţă Red Magic 3S, primul telefon cu Snapdragon 855+ echipat cu un cooler la interior

În ciuda faptului că disponibilitatea telefonului de gaming ZTE Nubia Red Magic 3 a fost limitată, acesta s-a remarcat la nivel internaţional cu o serie de premiere, cât şi cu „puterea” sa brută. Acesta a fost primul telefon echipat cu o soluţie de răcire activă internă şi totodată primul model cu filmare la rezoluţie 8K de pe piaţă. Faptul că a stat câteva luni în topul de performanţă AnTuTu a ajutat, de asemenea. Acum, producătorul chinez ZTE anunţă Nubia Red Magic 3S, care pare să fie mai degrabă o revizie hardware, decât un produs complet nou.

Nubia Red Magic 3S nu este foarte diferit din punct de vedere al design-ului sau chiar a hardware-ului intern. Diferenţa majoră în acest moment este utilizarea noului chipset Snapdragon 855 Plus de la Qualcomm, care va aduce un mic aport de performanţă. ZTE spune însă că a îmbunătăţit inclusiv eficienţa soluţiei de răcire activă, având acum un spaţiu mai generosprin care scoate aerul cald din carcasă. Acesta, alături de radiatorul din cupri cu cameră de vapori, ar trebui să scadă temperatura procesorului cu până la 18 grade Celsius.

În rest, avem de a face cu un design foarte similar, cu senzor de amprentă pe partea din spate şi cu un ecran fără notch pe faţă. Acesta din urmă beneficiază de un panou AMOLED cu rezoluţie FullHD+ şi refresh rate de 90Hz, similar cu cel de pe Red Magic 3. Camera foto de pe spate este echipată cu un sezor Sony IMX586 de 48 megapixeli, care poate filma în 8K la 15 cadre pe secundă, ceva ce nu poate fi folosit decât situaţional, atunci când doreşti să filmezi material pe care să îl redai pe repede-înainte. Telefonul beneficiază de două configuraţii hardware, cu 8 sau 12 GB memorie RAM şi stocare UFS 3.0 la 256 GB. Acumulatorul de 5.000 mAh asigură şi încărcare rapidă la 27 W.

Printre capabilităţile „de gaming” am putea lista butoanele cu răspuns haptic de pe laterala din dreapta, similare cu cele de pe ROG Phone, dar şi banda de LED-uri RGB de pe spatele dispozitivului, care poate fi configurată.

ZTE Nubia Red Magic 3S se lansează pe 9 septembrie în China, la un preţ de 420 de dolari (3.000 yuan) pentru varianta de bază 8+128 GB şi 530 dolari (3.800 yuan) pentru varianta de top 12+256 GB. Acest model ar trebui să ajungă şi pe piaţa internaţională cândva în luna octombrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult