Primul smartphone Nokia cu sistem Android vine cu interfaţă în stil Windows Phone

Primul smartphone Nokia cu sistem Android vine cu interfaţă în stil Windows Phone

Vestea că Nokia ar putea lansa un smartphone cu sistem Android chiar în timp ce achiziţia companiei de către gigantul Microsoft intră pe ultima sută de metri a fost primită cu scepticism, din moment ce compania din Redmond vine cu propria platformă Windows Phone, rivală celei susţinută de Google. Însă noi imagini care surprind prototipul aproape finalizat dau o justificare aparent credibilă pentru lansarea unui telefon Nokia cu sistem Android.

Normandy - primul smartphone Nokia cu sistem Android

În loc de a trece complet în tabăra verde, Nokia a optat pentru folosirea unei versiuni Android cu interfaţă în stil Windows Phone şi propriul set de aplicaţii preinstalate. Acesta cuprinde aplicaţii de socializare ca Facebook, Twitter şi Vine, alăturate clientului Skype şi aplicaţia Here Maps. Un alt detaliu care atrage atenţia este setul de pictograme folosit pentru reprezentarea aplicaţiilor, ce pare preluat direct de pe telefoanele cu sistem WP8.

Din păcate prezenţa unui singur buton virtual în josul ecranului, corespunzător funcţiei Back, este un indiciu ce nu lasă prea multe speranţe privind compatibilitatea cu aplicaţii obişnuite pentru telefoane cu Android. Astfel, devine tot mai clar că în loc de un smartphone complet funcţional ne vom alege cu un hibrid menit să ofere utilizatorilor de Android o experienţă în stil Windows Phone fără costul suplimentar asociat licenţierii platformei Microsoft.

Primul smartphone Nokia cu sistem Android vine cu interfaţă în stil Windows Phone

Lăsând la o parte complicaţiile de ordin legal ce pot sta în calea lansării unui astfel de telefon, Nokia  Normany poate fi un real succes în pieţe emergente cum este cea din Asia, unde telefoanele dual-SIM accesibile sunt la mare căutare.  Potrivit informaţiilor actuale configuraţia include procesor din seria Snapdragon S4 şi 512MB memorie RAM, 4GB spaţiu de stocare şi un ecran de 4 inch cu rezoluţie WVGA.

Nokia Normandy - ecran de 4 inch şi configuraţie de nivel entry-level

Presupunând că prototipul descris în imaginile de mai sus nu este un fals, iar Microsoft nu va constrânge compania să abandoneze proiectul la stadiu de prototip, Nokia Normandy ar putea fi prezentat oficial în luna februarie la expoziţia MWC 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video