Primul telefon cu Tizen, Samsung SM-Z130H, oferă specificaţii low-end

12.11.2014
Primul telefon cu Tizen, Samsung SM-Z130H, oferă specificaţii low-end

Samsung încă nu a adus pe piaţă niciun smartphone bazat pe sistemul de operare Tizen şi totuşi avem la îndemână multe informaţii despre astfel de dispozitive. Cel mai recent „leak” dezvăluie din nou telefonul entry-level care va beneficia de software-ul susţinut de Samsung, destinat probabil ţărilor emergente.

De altfel, cam toate informaţiile despre Tizen din ultima vreme au sugerat că producătorul corean de smartphone-uri doreşte să îl introducă mai întâi în astfel de regiuni, plănuind să ofere dispozitive cu hardware modest la preţuri competitive. Samsung SM-Z130H a apărut în sursele site-ului Samsung Mobile într-un fişier XML, cu tot cu specificaţii tehnice, însă fără nicio urmă despre informaţii în legătură cu preţul.

Zvonurile spuneau deja că Samsung plănuieşte să lanseze un smartphone Tizen în India, iar Z130H pare să fie cel mai sigur candidat. Acesta vine echipat cu un display de 4” cu rezoluţie 800 x 480 pixeli, procesor bazat pe arhitectura ARMv7 la 1,2 GHz (posibil să fie vorba despre Snapdragon 400), deşi nu erau incluse în listele de specificaţii, există informaţii care spun că acest model va include 512 MB memorie RAM şi o cameră foto de 3,2 megapixeli. Aceste specificaţii nu sunt cu mult diferite faţă de oferta rivală din programul Android One, iar preţul va orbita probabil în jurul aceleiaşi sume pe care o practică şi Google.

Incluse în fişierul XML din sursele site-ului erau incluse şi câteva informaţii despre capabilităţile software ale lui SM-Z130H. Acesta se va livra cu Tizen OS 2.3, Samsung Browser 2.0.34 şi va putea reda o multitudine de formate video şi audio populare precum 3GP, AMR şi MP4. Întrucât lansarea acestui smartphone modest este aşteptată în luna noiembrie, este posibil să aflăm detalii complete şi oficiale foarte curând direct de la sursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult