Samsung Z, primul smartphone Tizen, a fost amânat pe o perioadă nedeterminată

29.07.2014
Samsung Z, primul smartphone Tizen, a fost amânat pe o perioadă nedeterminată

Piaţa smartphone este dominată copios de platforma Android, în timp ce rivalul iOS este încă cea mai atractivă platformă în segmentul superior, iar producătorii care încearcă să promoveze un alt sistem de operare au nevoie de multă răbdare, mult curaj şi buzunare bine garnisite pentru a putea acoperi un eventual eşec. După eşecul Bada, gigantul Samsung nu pare să se îndrepte într-o direcţie bună nici cu Tizen, proaspăt anunţatul telefon Z fiind amânat în mod oficial pe o perioadă nedeterminată.

Rodul colaborării dintre Intel şi Samsung, Tizen este cea mai tânără mlădiţă a unui arbore genealogic în care se găsesc platforme Linux apuse precum LiMo, Maemo, MeeGo sau Bada. Samsung a folosit deja această platformă pentru motorizarea ceasurilor sale inteligente din seria Gear şi a aparatului foto NX300M, însă promisiunea realizării unui smartphone Tizen nu s-a materializat până acum o lună.

Noul Samsung Z ar fi trebuit să fie lansat la începutul acestei luni în Rusia, însă aceste eveniment nu a mai avut loc, iar acest lucru a dat naştere unor zvonuri care susţineau că Samsung încă nu este gata de lansarea acestuia. Zvonurile au fost confirmate ieri de către companie, Samsung afirmând că lansarea terminalului Z a fost amânată pentru că mai are nevoie de timp pentru îmbunătăţirea ecosistemului Tizen

Lipsa aplicaţiilor importante ar putea fi într-adevăr una dintre cauzele reale ale acestei amânări, alte platforme precum Windows Phone luptându-ne cu această problemă la aproape patru ani de la lansare. O altă cauză posibilă ar putea fi evoluţia financiară a companiei, scăderea profitului pentru cel de-al treilea trimestru consecutiv şi a vânzărilor pentru cel de-al doilea trimestru consecutiv nefiind o perioadă propice pentru experimentele cu platforme software noi şi riscante.

Promisiunea unui terminal Tizen are mai bine de un an vechime, noua amânare nefiind una de bun augur. Între timp, Tizen rămâne platforma preferată Samsung pentru accesoriile sale inteligente, însă telefoanele bazate pe acest sistem de operare se pare că nu vor mai ajunge prea curând în mâinile noastre.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News