Problema telefoanelor subțiri – iPhone 17 Air s-ar putea să nu aibă o autonomie de o zi

Problema telefoanelor subțiri - iPhone 17 Air s-ar putea să nu aibă o autonomie de o zi

Anul 2025 se anunță a fi anul telefonului super-subțire. Aici nu se încadrează doar Samsung Galaxy S25 Edge, care va fi disponibil la sfârșitul lunii, dar este de așteptat ca iPhone 17 Air să fie lansat în cursul acestui an.

Atuul acestor modele este că sunt subțiri și ușoare, accentuând un stil aproape unic care n-a mai fost prezent la un smartphone de ceva vreme. Problema este că pentru un astfel de telefon apar, inevitabil, compromisuri, care ar putea face ca întreaga acțiune să fie cam inutilă.

Bateriile mari au nevoie de spațiu

Conform informațiilor din piață, este puțin probabil ca iPhone 17 Air să reziste o zi întreagă cu o singură încărcare – 60-70% dintre utilizatori cred asta, față de 80 și 90% pentru restul familiei iPhone 17.

Deocamdată, nu se știe cât de mare va fi bateria, iar situația nu este bună și este posibil să reînvie un accesoriu iPhone de mult dispărut – carcasa pentru bateria externă. Aceasta a fost scoasă din producție după lansarea iPhone 12, când MagSafe permitea utilizatorilor să folosească baterii magnetice. Iar aceste informații sugerează două lucruri despre iPhone 17 Air.

Primul, este că bateria este mult mai slabă decât la alte iPhone 17, încât are nevoie de un accesoriu special pentru a o menține în funcțiune. Celălalt este că este posibil să nu vedem MagSafe pe iPhone-ul super-subțire.

Bateria modelului Samsung Galaxy S25 Edge, care este de 3.900 mAh, a rezistat doar 12 ore și 38 de minute în teste. Galaxy S25, cu o baterie de 4.400 mAh, a rezistat 15 ore și 43 de minute, în timp ce bateria de 5.000 mAh a lui S25 Ultra a rezistat 17 ore și 14 minute.

Bateriile ocupă mult spațiu, iar cu cât are capacitate mai mare, cu cât are nevoie de mai mult. Prin subțierea telefonului, acest spațiu este limitat drastic. Indiferent de cât de eficientă va fi, bateria nu avea rezultate bune la teste. Iar dacă trebuie adăugată o alta ca telefonul să funcționeze toată ziua, atunci telefonul nu poate fi subțire.

Cât de rezistent va fi un telefon subțire?

iPhone 6 a fost lansat în 2014 și încă este cel mai subțire iPhone fabricat vreodată (6,9 ​​mm). Din păcate, aici a fost o problemă, deoarece telefonul a ajuns să fie susceptibil la îndoire – „Bendgate”.

iPhone 17 Air va fi și mai subțire, de 5,5 mm, cu aproape un milimetru și jumătate mai puțin. Apple cu siguranță a învățat multe despre rezistență și va face tot posibilul că Bendgate 2 să nu apară.

Însă, indiferent cât de durabile sunt telefoanele super subțiri, este foarte probabil ca în mintea multora să fie percepute greșit. Mai exact, lucrurile subțiri nu par să fie suficient de rezistente, chiar dacă o pot egala pe a celor cu o grosime mai mare.

Iar aceste noi telefoane vor fi, probabil, puse într-o husă, care va mări grosimea și greutatea telefonului, și se va ajunge la un punct în care nu va fi diferit de celelalte modele.

Concluzie

Ideea din spatele telefoanelor subțiri pare a fi aceea de accentuare a designului și stilului. Și totuși, compromisurile făcute par să cauzeze noi probleme – cele de rezistență. Într-adevăr, nici celelalte smartphone-urile nu sunt complet rezistente la deteriorări. O husă poate rezolva problema, dar anulează ideea de design. Mai ales dacă trebuie luată în considerare și atașarea unei noi baterii pentru o autonomie mai mare.

Sursa: Tom’s Guide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News