Ajuns la a treia actualizare firmware, Galaxy S20FE are în continuare probleme cu interfața touch

10.11.2020
Ajuns la a treia actualizare firmware, Galaxy S20FE are în continuare probleme cu interfața touch
foto: Samsung

Samsung anunță cea de-a treia actualizare firmware pentru Galaxy S20 FE, producătorul sperând să amelioreze mai multe probleme semnalate de utilizatori cu funcționarea interfeței touch.

Creat ca o ediție mai ieftină și mai interesantă a vârfului de gamă S20, modelul FE nu s-a ridicat chiar la nivelul așteptărilor, proaspeții proprietari expunând câteva greșeli comise de inginerii Samsung în eforul obținerii unui cost de fabricație mai redus.

Livrat într-o carcasă mai ușoară decât modelul lansat în prima parte a acestui an, Galaxy S20 FE ridică unele semne de întrebare pe tema materialelor folosite și calitatea execuției în ansamblu, însă acestea sunt compromisuri așteptate la un produs încadrat la o gamă de preț inferioară. Nu la fel de scuzabile sunt însă problemele cu funcționarea suprafeței touch a ecranului, descrise de utilizatori și adresate fără prea mult succes de Samsung.

Galaxy S20 FE, un telefon cu probleme?

Deși pare compromisul perfect între preț și funcționalitate, S20 FE pare vizat de probleme persistente cu funcționarea interfeței touch a ecranului Super AMOLED de 6.5 inch. Utilizatorii raportează apariția fenomenului ghost toch, manifestat prin detectarea eronată de interacțiuni touch pe marginile ecranului, fără ca ecranul să fie atins.

probleme Galaxy S20 FE

Un alt efect deranjant și aparent inexplicabil în condițiile folosirii unui ecran de 120Hz si senzor touch cu rată de eșantionare la  240 Hz este imaginea nu tocmai cursivă, atunci când derulăm conținutul afișat folosind.

Ajuns la ce-a de-a treia actualizare de firmware, Galaxy S20 FE este în continuare criticat pentru probleme la interfața touch. Purtând numărul de build G781BXXU1ATK1, promite să amelioreze funcționarea telefonului, însă problemele nu au dispărut pentru toată lumea.

În acest moment, lipsa de soluții din partea Samsung ridică tot mai mult perspectiva unui defect la partea de hardware, pe care nicio actualizare de firmware nu-l va putea ascunde complet. Consecința pentru Samsung ar putea fi o rechemare parțială sau totală a telefoanelor vândute până acum, operațiune extrem costisitoare și cu impact major asupra imagini companiei. Însă probabil că nu se va ajunge acolo, Samsung optând pentru alternativa ajustărilor aplicate prin revizii succesive de firmware, în speranța că efectele vor fi ameliorate suficient de mult pentru a nu mai constitui o problemă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult