Probleme pentru camera foto de pe iPhone 5?

27.09.2012
Probleme pentru camera foto de pe iPhone 5?

iPhone 5 pare să aibă probleme cu camera foto, ce se manifestă atunci când încercăm să fotografiem în spaţii bine iluminate, cuprinzând în cadru discul solar sau alte surse de lumină puternice.

Probleme pentru camera foto de pe iPhone 5?

Problema se manifestă sub forma unei aure violete apărute în jurul sursei de lumină şi chiar reflexii secundare suprapuse peste imagine. Comparate cu poze obţinute de predecesorul iPhone 4S şi o cameră foto din seria Nikon D300, camera foto de pe iPhone 5 este pusă serios în dificultate, generând un halou de lumină mult mai pronunţat şi colorat într-o nuanţă ce nu are legătură cu sursa de lumină originală. În funcţie de unghiul de incidenţă a sursei de lumină, efectul poate fi abia observabil sau amplificat până la compromiterea unei porţiuni semnificative din cadrul fotografiat. Trebuie spus că aura violetă apare şi în unele poze obţinute cu telefoane iPhone 4S, însă efectul este mult mai puţin evident.

Şi camera foto de pe iPhone 4S are unele probleme

În acest moment nu este clar dacă problemele sunt cauzate de un bug software, sau noul scut de protecţie pentru lentilă adăugat de Apple seriei de telefoane iPhone 5. Potrivit CNET, liniile Apple pentru suport tehnic au înregistrat deja numeroase plângeri legate de această problemă. Momentan, reprezentanţii companiei nu au dat un răspuns oficial pentru neplăcerile semnalate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult