Procesorul A16 din iPhone 14 Pro, aproape la fel de performant precum M1 din iPad Pro și MacBook

14.09.2022
Procesorul A16 din iPhone 14 Pro, aproape la fel de performant precum M1 din iPad Pro și MacBook

Telefoanele iPhone 14 Pro ajung în magazine abia de vineri, 16 septembrie, însă testele de performanță apar în public înaintea lor. Deja știm că în GeekBench, noile procesoare vin cu upgrade-uri în limitele așteptărilor, însă aportul de performanță în AnTuTu pare să fie peste cel la care ne așteptam. Se pare că pe partea de GPU, Apple vine cu îmbunătățiri importante, care aduc telefonul aproape de scorul de un milion de puncte în celebrul test. În continuare, probabil din cauza cantității mici de RAM, telefoanele cu Android reușesc să atingă scoruri mai mari.

Testul AnTuTu sugerează că noul iPhone 14 Pro oferă performanță „de laptop”

iPhone 14 Pro și Pro Max au fost deja testate cu AnTuTu în configurațiile lor de top. Ambele modele au 6 GB memorie RAM standard și pot fi configurate cu stocare de până la 1 TB. Noul chipset Apple A16 nu este extrem de diferit față de modelul anterior A15, păstrând configurația hexa-core cu 2 nucele performante și patru eficiente. Marea diferență este frecvența mai ridicată, asigurată de procesul de fabricație îmbunătățit. Pentru prima dată, Apple livrează un procesor de mobil pe 4nm, ceva ce concurența sa oferea încă din 2021.

iphone-14-pro-a16-bionic-antutu

iPhone 14 Pro a atins un scor de 978.147 puncte în AnTuTu, în timp ce iPhone 14 Pro Max a atins 972.936 puncte în același test. Ambele sunt în limitele marjei de eroare, chiar dacă modelul mai mic pare să fie puțin mai performant. Îmbunătățirile față de generația precedentă sunt de aproximativ 19%, acelea având scoruri în zona 830.000 în același test. Cele mai mari îmbunătățiri se văd la capitolul GPU, unde performanța este cu 30% mai mare față de generația precedentă.

Performanța relevată de iPhone 14 Pro în AnTuTu este comparabilă cu cea pe care o oferea anul trecut tableta iPad Pro cu procesor M1, care atingea în jur de un milion de puncte. Practic, telefoanele Apple sunt acum aproape la fel de performante precum tabletele sale de top, cât și laptop-uri precum MacBook Pro și Air din generația anterioară.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult