Profilul utilizatorilor de iPhone: mai tineri, mai bogaţi şi mai bine educaţi decât fanii Samsung

20.08.2013
Profilul utilizatorilor de iPhone: mai tineri, mai bogaţi şi mai bine educaţi decât fanii Samsung

Potrivit unui studiu al companiei de analiză Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), utilizatorii de telefoane iPhone sunt în medie mai bine educaţi, mai tineri şi mai bogaţi decât cei care preferă soluţiile smartphone ale competitorului Samsung.

Astfel, în timp ce una din contra-reclamele Samsung lansate la adresa rivalului Apple ia în derâdere posesorii de telefoane iPhone, insinuând că produsele companiei din Cupertino mai sunt căutate doar de “tocilarii bătrâni”, în realitate situaţia pare să fie cu totul alta. Aşa zişii tocilari sunt de fapt tineri bine educaţi şi cu situaţie financiară mai bună decât posesorii de smartphone Samsung.

Profilul posesorilor de iPhone: mai tineri, mai bogaţi şi mai bine educaţi decât fanii Samsung

Studiul întocmit pe teritoriul Statelor Unite arată că cei mai mulţi utilizatori de telefoane iPhone se încadrează în segmentul de vârstă 25 – 34 ani, sunt absolvenţi de facultate şi au venit mediu sau peste medie. Acelaşi studiu arată că deşi cei mai mulţi utilizatori de smartphone Samsung se încadrează în acelaşi segment de vârstă 25 – 34 ani, proporţia celor care deţin diplomă de absolvent a unei forme de învăţământ superioare este mai mică, iar numărul celor cu venituri mici este mai mare.

Diferenţele observate pot fi explicate destul de uşor dacă aruncăm o privire asupra ofertei de produse Samsung. Spre deosebire de Apple, care până acum a oferit produse exclusiv din gama premium, în general mai scumpe decât media pieţei şi accesibile unei categorii restrânse de utilizatori, Samsung a ales o abordare generalistă, lansând modele smartphone pentru toate gusturile şi buzunarele.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult