Protecţia antişoc de pe Moto Z2 Force începe să se dezlipească

07.02.2018
Protecţia antişoc de pe Moto Z2 Force începe să se dezlipească

Pentru generaţia Z2, Motorola a ales să ofere un singur model de top, care să îmbine design-ul subţire al primului Moto Z, cu rezistenţa la şocuri a lui Z Force. Rezultatul a fost Moto Z2 Force, care a reuşit să împace şi capra şi varza, însă cu o limitare destul de mare: ecranul este protejat de o folie din plastic care se zgârie foarte uşor. Se pare însă că această folie devine şi mai problematică în timp, mai mulţi utilizatori raportând dezlipirea acesteia după doar câteva luni de utilizare.

Pentru a face telefonul rezistent la şocuri, Motorola a aplicat o folie rezistentă din plastic peste sticla telefonului numită ShatterShield. Aceasta se zgârie foarte repede, însă reprezentanţii companiei au declarat că acesta este comportamentul normal, pe care utilizatorii trebuie să îl suporte dacă vor ca ecranul dispozitivului să fie ferit de posibile accidente. Acum însă, acelaşi ShatterShield începe să se cojească la marginea inferioară în jurul butonului Home.

Telefonul ar putea funcţiona şi fără acest strat protector, însă Motorola sugerează că acesta este „permanent”, iar înlăturarea lui poate duce la deteriorarea permanentă a telefonului. Mai grav este faptul că în Statele Unite, compania cere 50 de dolari pentru înlocuirea acestei folii, în ciuda faptului că este o problemă cunoscută, raportată de mai mulţi utilizatori. Momentan, reprezentanţii companiei care interacţionează cu utilizatorii pe forumurile oficiale spun că această taxă este singura metodă pentru reparaţie, chiar dacă dispozitivele sunt în garanţie.

Cu puţin noroc, începând de anul viitor, multe dintre telefoane nu vor mai avea nevoie de astfel de soluţii de protecţie fragile, întrucât se vorbeşte deja despre lansarea sticlei din diamant pentru protecţia display-ului.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult