Qualcomm lansează chipset-ul 205 Mobile Platform cu modem LTE pentru dispozitive foarte ieftine

20.03.2017
Qualcomm lansează chipset-ul 205 Mobile Platform cu modem LTE pentru dispozitive foarte ieftine

Qualcomm a lansat noul chipset 205 Mobile Platform, dedicat pieţelor emergente, unde va putea fi folosit pentru integrarea în dispozitive ieftine, atât în spaţiul mobil, cât şi în dispozitive integrate. Acesta oferă putere de procesare destul de limitată, fiind chiar mai puţin performant decât modelul 210, lansat în 2014, însă asigură un consum de energie redus, dimensiuni reduse şi, cel mai important, conectivitate 4G (LTE).

Compania americană sugerează că acest chipset va fi util în special producătorilor de dispozitive ieftine, atât din categoria smartphone, cât şi pentru clasicele „feature phones”, fără sisteme de operare avansate. Acesta vine echipat cu două nuclee ARM Cortex-A7 la 1,1 GHz, un GPU Adreno 304 şi modemul X5, capabil să asigure viteze LTE Cat4 (150 Mbps download / 50 Mbps upload). Astfel, pieţele emergente vor putea beneficia de dispozitive ieftine cu conexiuni rapide la internet, încurajând dezvoltarea infrastructurii.

Conform Qualcomm, 205 Mobile Platform va oferi funcţii de bază la capitolul encoding şi decoding video, cu posibilitatea de a reda clipuri în rezoluţia 720p la 30 de cadre pe secundă şi înregistrarea de clipuri la 480p cu 30 de cadre pe secundă. Display-ul la care poate fi ataşat poate să afişeze maximum rezoluţie VGA (640 x 480 pixeli). Alte capabilităţi sunt VoLTE (voice over LTE) şi VoWiFi (voice over WiFi), GPS şi plăţi securizate, putând cu uşurinţă fi integrat în dispozitive de tip POS.

Compania speră ca dispozitivele echipate cu 205 să fie integrate în dispozitive care să ofere autonomie foarte bună, exemplul dat fiind 45 de zile de standby folosind un acumulator de 2.000 mAh.

Întrucât atât platforma hardware, cât şi software-ul pentru 205 Mobile Platform au fost dezvoltate în India, deci există o posibilitate mare ca primele dispozitive echipate cu noul chipset să debuteze pe această piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video