Qualcomm lansează Snapdragon 632, 439, 429 – noi chipseturi pentru telefoane mid-range

27.06.2018
Qualcomm lansează Snapdragon 632, 439, 429 - noi chipseturi pentru telefoane mid-range

În ultima perioadă am asistat la preluarea unor trăsături specifice telefoanelor high-end şi la gama inferioară de preţuri. Am început cu designul full-screen, cu ramă îngustă în jurul ecranului, continuând apoi cu sistemul dual camera şi funcţiile avansate asigurate cu ajutorul tehnologiilor de inteligenţă artificială. Însă toate acestea vin cu anumite cerinţe la partea de hardware, fiind nevoie de chipseturi noi pentru obţinerea unor performanţe cu adevărat convingătoare.

Răspunzând cerinţelor apărute, Qualcomm lansează trei noi chipseturi pentru dispozitive mobile din gama mid-range, suportând tehnologii AI cum ar fi recunoaşterea automată a scenelor şi obiectelor din imagini. Echipat cu un procesor de imagine îmbunătăţit, Snapdragon 632 suportă camere foto cu rezoluţie de până la 24MP (modul single), sau dual camera cu doi senzori de 13MP. Snapdragon 439 scade rezoluţia la 21MP (modul single), sau 8+8MP în modul dual camera, iar modelul low-end Snapdragon 439 duce rezoluţia la 16MP (single camera), respectiv 8+8MP în modul dual camera.

Cele trei chipseturi primesc nucleul grafic Adreno 506, 505, şi 504, crescând performanţele în jocuri comparat seriei anterioare.

Conexiunea la internet mobil este asigurată la modelul Snapdragon 632 cu un modem LTE X9, seriile Snapdragons 439 şi 429 suportând conexiuni 4G la viteze X6.

Primele dispozitive echipate cu noua serie de chipseturi Qualcomm sunt aşteptate pentru lansare în a doua jumătate a acestui an. Vestea bună este că acestea sunt compatibile cu platformele actuale dezvoltate pentru chipseturile Snapdragon 626, 625 şi 450, uşurând efortul producătorilor OEM, care pot împrospăta rapid oferta de telefoane existente deja pe piaţă, profitând de apariţia noilor chipseturi.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult