Qualcomm pregătește Snapdragon 695G, o nouă soluție pentru telefoane de gaming la preț de buget

13.09.2021
Qualcomm pregătește Snapdragon 695G, o nouă soluție pentru telefoane de gaming la preț de buget

Încadrat la gama mid-range, Snapdragon 695G este versiunea optimizată pentru gaming a lui SD690, un chipset 5G lansat anul trecut.

Varianta ”G” a lui Snapdragon 690 complementează suportul pentru rețele 5G și LTE cu optimizări specifice pentru gaming, cum ar fi un CPU octa-core cu frecvență 2.5GHz pe primele patru nuclee ”gold” și 2.2GHz pe cele ”silver”. Spre comparație, originalul SD690 atingea frecvența de 2.0GHz pe primele două nuclee și 1.7GHz pe celelalte șase.

Cu nume de cod SM6375, Snapdragon 695G include și un GPU cu capabilități îmbunătățite, cum ar fi suport pentru ecrane cu rată de refresh la 144Hz, tot mai întâlnite pe telefoane de gaming. Pe partea de gestionare a memoriei RAM, controller-ul de memorie suportă chip-uri LPDDR4X în configurație dual-channel, oferind suficientă lățime de bandă pentru aplicații solicitante.

qualcomm gaming

Încadrat la un nivel de preț inferior, un al doilea chipset identificat cu numele de cod SM6225 pare să fie succesorul lui Snapdragon 665, un chipset de acum doi ani. Deși va avea performanțe semnificativ mai mici decât modelul SD695G și vine fără suport 5G, comparat cu vechiul SD665 ar trebui să vedem îmbunătățiri notabile.

Deși nu avem informații concrete privind data la care Qualcomm ar putea livra noile chipseturi, este de așteptat ca anunțul de lansare să nu întârzie prea mult, competiția oferită de rivalul MediaTek pe acest segment de piață impunând deja un răspuns urgent din partea companiei americane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult