Qualcomm pregătește Snapdragon 860 și multiple variante de Snapdragon 875

10.08.2020
Qualcomm pregătește Snapdragon 860 și multiple variante de Snapdragon 875

Qualcomm pare să pregătească schimbări majore în dezvoltarea de chipset-uri pentru smartphone-uri high-end. În ultimii ani, compania a cochetat cu ideea unor versiuni îmbunătățite la jumătate de an după lansarea originală, dar prețul modelului Snapdragon 865 și al noii revizii 865+ țin departe anumite companii. Astfel, compania americană va introduce în viitorul apropiat Snapdragon 860, o variantă în continuare high-end, dar mai puțin performantă și probabil mai ieftină. Aceeași strategie ar putea fi adoptată și pentru generația următoare.

Snapdragon 860 ar putea fi o variantă „lite” mai ieftină a lui Snapdragon 865

Pentru că Snapdragon 865 este atât de scump în comparație cu generația precedentă, anumiți producători de smartphone-uri se reorientează către varianta Snapdragon 765, mai puțin performantă. Ambele sunt însă compatibile cu tehnologia 5G, deci oferă ceva în plus față de procesoarele anilor precedenți, dar numai modelulde top vine și cu performanța de top.

Un model Snapdragon 860, cu o performanță puțin scăzută, dar cu un preț mai accesibil, ar fi un soi de veriune „lite”. Aceasta ar fi dedicată companiilor care au ales chipset-ul mai ieftin pentru dispozitivele lor flagship în 2020. LG și Google sunt un exemplu bun. Producătorul sud coreean a lansat în primăvară Velvet 5G, echipat cu Snapdragon 765. Acest dispozitiv ar fi fost ținta perfectă pentru noul Snapdragon 860 de la Qualcomm. Pixel 5 de la Google se zvonește de aseenea că va folosi procesorul mid-range.

Qualcomm schimbă strategia pentru că ar putea să piardă din clienți

Informațiile au ajuns pe internet de la utilizatorul de Twitter Digital Chat Station, un cont pe care se publică destul de des leak-uri din industria telefoanelor mobile. Este vorba despre informații de la o întâlnire a conducerii companiei Oppo, care sugera că cei de la Qualcomm le vor oferi o variantă Snapdragon 860. De asemenea, același tweet menționează și generația următoare, Snapdragon 875, care de asemenea ar putea fi livrat în mai multe versiuni.

De ce face Qualcomm această mișcare acum? Pentru că este pe cale să piardă o parte din clienți. Companii precum Oppo și Google lucrează deja la propriile cipuri proprietare. La fel ca în cazul Apple, Samsung, sau Huawei, aceste companii ar putea renunța la hardware-ul Qualcomm. Asta le va permite să avanseze din punct de vedere tehnologic în ritmul lor, în timp ce ar aduce de la sine costuri de producție scăzute.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult