Tehnologia Quick Charge 3+ promite să încarce bateria telefonului de la 0% la 50% in 15 minute

28.04.2020
Tehnologia Quick Charge 3+ promite să încarce bateria telefonului de la 0% la 50% in 15 minute

Qualcomm anunță Quick Charge 3+,  o nouă revizie a tehnologiei de încărcare introdusă în anul 2015 care scurtează și mai mult timpul de așteptare la încărcarea bateriei dispozitivelor mobile

Înainte de toate, trebuie spus că între timp compania a introdus standardul Quick Charge 4 in 2016 și apoi Quick Charge 4+ în 2017, anunțul de astăzi nefiind nicidecum pentru o inovație de ultimă oră.

Totul pornește de la faptul că tehnologia este folosită la scară largă pentru telefoane din gama mid-range, producătorii preluând-o la pachet cu chipseturile low-cost pe care le selectează pentru respectivele produse. Astfel, are perfect sens să optimizezi în continuare acest standard, măcar pentru dispozitivele care încă sunt în pregătire pentru lansare.

În noua interpretare, tehnologia Quick Charge 3+ permite încărcarea unui smartphone de la 0% baterie la 50% în 15 minute și cu 9°C mai puțin în compartimentul acumulatorului. Pentru comparație, implementarea non-plus aducea cu 35% mai puțină energie în baterie, în aceeași fereastră de timp.

Totuși, pentru a beneficia de avantajele reviziei 3+ ar fi nevoie de un adaptor AC compatibil Quick Charge 4, cele anterioare nefiind proiectate pentru livrarea unui curent de încărcare mai mare.

Evitând posibile situații de incompatibilitate, detectarea capabilităților hardware oferite de perechea adaptor AC – cablu USB-C și circuitul de alimentare al telefonului mobil se face automat, protocolul de conectare incluzând toate verificările necesare.

Noua revizie Quick Charge 3+ va fi disponibilă mai întâi pe modelele smartphone echipate cu chipsetul Snapdragon 765 și 765G, cât și alte chipseturi din familia Snapdragon pregătite pentru lansare în cursul acestui an.

Este de așteptat ca și alți producători de chipseturi (ex. MediaTek) să vină cu propriile revizii ale tehnologiilor de încărcare proprietare, mai mult sau mai puțin reușite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult