Radio pe iPhone! Apple oferă acces la 100.000 de posturi de radio prin intermediul Siri

02.07.2019
Radio pe iPhone! Apple oferă acces la 100.000 de posturi de radio prin intermediul Siri

Pe la începuturile iPhone-ului, în urmă cu 12 ani, mulţi utilizatori ridiculizau telefoanele Apple pentru lipsa unei funcţii care la momentul respectiv era considerată absolut necesară: Radio FM. Dispozitivele cu Android au venit pentru mulţi ani cu această capabilitate integrată, însă în ultima vreme a început să dispară şi de pe acestea. Acum însă, Apple parcă de nicăieri, începe implementarea radioului în sistemul de operare iOS, însă nu în modul tradiţional, ci prin internet, folosind asistentul virtual Siri.

Apple a anunţat această funcţie la WWDC în trecere, fiind considerată o nouă capabilitate pentru sistemul de operare iOS 13. Totuşi, iOS 13 este acum în variantă beta disponibil pentru toţi utilizatorii de iPhone-uri, aşa că Apple a pornit posibilitate de testare pe telefoanele care rulează această versiune software. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să activeze Siri şi să îi ceară să asculte un post de radio anume, iar telefonul va începe redarea folosind servicii precum TuneIn, iHeartRadio şi Radio.com. Nu este necesară instalarea aplicaţiilor din AppStore pentru această funcţionalitate.

Este curios însă cum de Apple a venit abia la 12 ani de la lansarea primului iPhone cu ideea de a permite ascultarea de radio printr-o funcţie integrată în sistemul de operare. Aplicaţiile de radio erau deja disponibile în AppStore de foarte mulţi ani, deci cine îşi dorea cu adevărat să asculte radio o putea face printr-o metodă similară, doar că fără ajutorul asistentului virtual Siri.

Această funcţionalitate nouă este însă disponibilă şi pe boxa inteligentă HomePod, unde pare să fie mai potrivită. Pe HomePod nu poţi instala aplicaţii individuale, deci până acum nu exista altă metodă de a asculta radio fără a folosi telefonul şi funcţionalitate AirPlay pe aceasta. De asemenea, pe HomePod, spre diferenţă de iPhone, funcţia deste disponibilă chiar acum, fără a fi necesar un update la o versiune beta de software.

Apple se laudă cu disponiblitatea a 100.000 de posturi de radio prin intermediul Siri, însă nu este clar dacă acestea vor fi disponibile la lansarea oficială a iOS 13, sau dacă toate sunt disponibile încă din beta. Posturile redate prin Siri pe iPhone sunt listate în aplicaţia Music la melodiile „redate recent”, în cazul în care doriţi să reveniţi la un post de radio fără să folosiţi siri din nou.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult