Război între Apple şi Facebook: Zuckerberg interzice iPhone-urile în rândul angajaţilor săi

16.11.2018
Război între Apple şi Facebook: Zuckerberg interzice iPhone-urile în rândul angajaţilor săi

Tim Cook, CEO-ul Apple, a criticat în ultimile câteva luni foarte mult Facebook şi alte companii care prelucrează date cu caracter personal ale utilizatorilor, spunând că Apple nu s-ar afla niciodată într-o situaţie similară cu cea din scandalul Cambridge Analytica. Se pare că Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, s-a simţit direct atacat, introducând o nouă regulă în consiliul său executiv: toţi trebuie să folosească telefoane cu Android.

Istoric, Facebook a avut o relaţie foarte bună cu Apple, reţeaua de socializare oferind de obicei aplicaţiile şi funcţiile sale noi mai întâi pe iOS înainte de apariţia lor pe Android. Capabilităţi precum clipuri video live, schimbări de interfaţă, posibilitatea de a adăuga clipuri video în locul unei fotografii de profil şi multe altele, au fost funcţii cu exclusivitate pe iPhone-uri în trecut, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitor.

După ce a auzit declaraţiile lui Tim Cook, Mark Zuckerberg a luat hotărârea ca toţi directorii din cadrul Facebook din Statele Unite să treacă la dispozitive Android, în ciuda faptului că iOS este în continuare o prezenţă imensă pe piaţa din SUA. În alte regiuni preucm Europa, America de Sud, Africa şi Asia, Androidul domină în termeni de cotă de piaţă, iar Zuckerberg consideră acum că aceasta ar trebui să fie platforma principală pentru serviciile pe care Facebook le oferă.

În ciuda noului regulament, câţiva dintre cei vizaţi de noua regulă au fost văzuţi folosind iPhone-uri în public, deci probabil că doar telefoanele de serviciu sunt acum cu Android, cei care preferă să folosească telefoane Apple în scopuri personale păstrându-le pe cele vechi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult